avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate Yonut321

Activitate Yonut321

Buna ziua, ieri am primit o decizie de impunere anuala pe anul 2015 de la ANAF cum ca trebuie sa le platesc contributiile sociale pe anul 2015, eu avand un venit DOAR DE 60 LEI pe anul respectiv, o singura incasare de 60 lei de la Daedalus Online pe cateva sondaje de opinie. ANAF-ul pentru cei 60 lei imi cer 348 lei si mi-au zis ca au luat ca baza de impozitare salariul minim pe economie timp de 6 luni ( caz in care eu nu lucrasem nici o zi in tara in 2015). Deci, ce este de facut ? Doamna de la ghiseu mi-a zis ca venitul de 60 lei a fost sub salariul minim pe economie si au luat ca baza de impozitare 1050 lei pe luna timp de 6 luni...deci eu am incasat 60 lei tot anul iar ei au "refacut" declaratia de venit in sistemul lor cu 6300 lei pe an ca sa aiba ce sa ia de la mine. Cum sa platesc niste datorii care nu exista, niste sume pe care eu nu le-am generat. De la 60 lei la 6300 lei este drum lung.
Buna seara, am si eu o nelamurire. Anul trecut m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand o diploma de operator calculator , ei au promis ca ma scolarizeaza in domeniu si ca imi vor da diploma de lacatus mecanic la terminarea cursurilor respective, lucru care nu s-a intamplat. Contractul de adaptare profesionala a fost incheiat pe un an si aveti si exemplarul mai jos. Intrebarea mea este, luna viitoare daca imi dau demisia in conditiile actuale ar mai trebuii sa le dau vreun ban?

[ link extern ]
Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract aditional de formare profesionala. Durata contractului este de un an, avand urmatoarele clauze: Angajatul sa ramana minim trei ani dupa terminarea prezentului contract iar in caz de demisie se va plati 200 ron/luna timp de un an. Intrebarea mea este, eu mai sunt nevoit sa le platesc banii acestia daca plec ?Avand in vedere ca am facut cateva cursuri de lacatus dar ei zic ca nu pot sa imi dea o diploma/certificare in domeniu pentru ca nu sunt autorizati/acreditati ceva de genul asta. Si m-au pus sa fac alte cursuri de gauritor filetator saptamana asta, si nu am fost de acord , doresc sa imi dau demisia. Nu mi-au dat nici o calificare, certificare ca lacatus.
Răspuns la discuția Eliberare titlu de proprietate
Va multumesc pentru raspuns, am obtinut in sfarsit titlul de proprietate, acum ca sa treaca casa si terenul pe numele meu ce trebuie sa fac? Doar contractul de vanzare cumparare sau mai trebuie ceva? Si cam cat m-ar costa actele? Multumesc anticipat
Buna seara, am si eu o problema. O matusa de-a mea vrea sa treaca pe numele meu casa si terenul pe care locuieste momentan si eu sa fiu mostenitor, insa nu are titlu de proprietate,am facut cerere am depus actele pentru eliberarea unui titlu de proprietate si astept de 3 ani de zile, am ajuns cu rabdarea la limita. Cei de la primarie spunandu-mi ca actele sunt in curs de procesare si ca titlul ar trebui sa vina curand, insa de 1 an jumatate aud aceleasi vorbe. Ce sa fac in cazul acesta?