Mulțumesc de răspuns! Am avocat, doar ca fiind un proces cu e on Moldova, procesul s a judecat la Iași, iar eu nu am încredere deloc în felul în care se judeca aceasta cauza.E un proces de daune, mai mult morale, urmarea fireasca a unui proces întins de a lungul a 5 ani, pe care l am câștigat în final, instanța obligându i la refacerea instalației electrice; dar e logic pentru orice neavenit ca 5 ani fără energie într un imobil e ca și cum ai testa traiul în Africa. Daca d l .....dl judecător ar sta o saptamana fără energie ar înțelege poate esența prejudiciului adus! În fine , sant curioasa sa aflu motivația. ...aștept comunicarea....apoi sa încerc strămutarea apelului la București, cred ca așa ar fi corect, nu?
Trăim într o tara în care dreptatea e subiectiva, consider ca mi s a făcut o nedreptate, am câștigat după ffff multă rabdare procesul cu aceasta multi - națională, adică după 4 ani, ani în care logic mi au fost aduse diverse prejudicii; așa încât nu văd dreptatea.....
Bună seara! am fost anunțată ca în urma unui proces _prin care am solicitat daune_cu o societate de furnizare a energiei electrice,instanța a respins cererea cu drept de apel în 30 de zile!Ce șanse am ca la un eventual apel sa se schimbe aceasta hotărâre? Cum pot ajunge cu dosarul la CEDO?
Am moștenit imobilului de la părinții decedați, și, fiind plecata ani buni din tara nu cred ca am titlu de proprietate pe terenul aferent construcției. Imobilul a fost cumpărat de părinții mei în 1980, atunci în temeiuri legii 58/1974,100 m îi erau atribuită cumpărătorului iar restul trecea în proprietatea statului; după legea 18/11991 ar fi trebuit sa I se refacă dreptul de proprietate, doar ca eu nu găsesc nici un act în acest sens....De 22
de ani plătesc impozit pe casa și teren, și abia acum când am vrut sa fac intabularea am constatat ca nu am nici un act de proprietate pe în ce iza au încasat cei de la taxe și impozite dacă nu exista nici un titlu de proprietate? Ce este de facut?
Multumesc de raspuns.Da,e vorba de solutia tehnica gasita............cea mai simpla pt partea adversa,pe care nu o pot accepta din varii motive(in eventualitatea constructiei unui garaj)care ar duce inevitabil la obtinerea a zeci de alte aprobari .....de aceea as fi fost interesata de drepturile care le am .totusi dreptul proprietatii se exclude?ar putea cel putin sa mi se ceara parerea..
Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:dupa un indelungat proces cu o firma de electricitate , am castigat ,in final,dreptul de refacere a instalatiei electrice si implicit de furnizare a energiei.Acum ,fiind o Hotarare cu titlu executoriu ,domnii reprezentanti ai acestei societati s au prezentat la imobilul respectiv cautand o solutie pentru amplasarea firidei in regim securizat.Se pare ca solutia gasita ar fi sa mi decupeze o firida in gard,solutie care nu mi convine deloc.........Intrbare:trebuie sa accept solutia propusa ?poate fi amplasata firida si pe stalp?se pot gasi alte solutii?e obligatoriu cum vor ei?
X-(
Multumesc de raspuns.Hotararea suna asa:obliga SC EON sa incheie contractul de furnizare,obliga la furnizarea efectiva a energiei electrice,obliga parata la refacerea instalatiei electrice in regim securizat si la emiterea avizului de racordare .Obliga parata la plata de daune cominatorii de 100 lei /zi de la data pronuntarii hotararii si pana la racordarea efectiva si furnizarea energiei electrice.
hotararea are titlu executoriu...partea adversa arata bunavointa si totusi fiind obligati sa emita avizul de racordare si refacerea instalatiei electrice,se agata de tot felul de cereri si termeni de aprobare a acestora.Eu am fost sfatuita de avocata sa le pun la dispozitie actele ce le cer si mi sa spus ca nu avem nevoie de executor .Totusi de ce trebuie sa astept atatea aprobari ?
Multumesc de raspuns.Am deja un avocat care m a sfatuit sa ii las sa urmeze pasii legali(emiterea unui nou aviz de racordare),asa ca apar tot felul de termene pt fiecare cerere.In recurs hotararea este cu titlu executoriu.Pot urgenta cu ajutorul unui executor toate aceste etape sau si atunci trebuie respectate normele lor interne?