Buna,revin cu rugamintea de a primi o lamurire........Am castigat in civil si dupa comunicarea hotararii in urma recursului cat trebuie sa astept pt ca partea adversa sa inceapa a pune in aplicare hotararea instantei?Exista anumite termene?Deocamdata,fiind vorba de o reconectare la reteaua de energie electrica ,am fost contactata sa depun o cerere la relatii clienti (acum 2 saptamani) si de atunci tot astept un raspuns.Este o reala rea vointa cu toate hotararile care le am .Ce pot face?cum pot actiona?
Daca ati castigat un proces, depinde numai de dvs. sa puneti in executare sentinta. Trebuie sa va adreesati unui executor judecatoresc ori unui avocat care sa va indrume si sa va ajute in intocmirea documentelor necesare. Nu asteptati ca adversarul sa puna in executare de buna voie sentinta, pentru ca, dara ar fi ost de buna simt, probabil nu s-ar fi ajuns la proces.
Multumesc de raspuns.Am deja un avocat care m a sfatuit sa ii las sa urmeze pasii legali(emiterea unui nou aviz de racordare),asa ca apar tot felul de termene pt fiecare cerere.In recurs hotararea este cu titlu executoriu.Pot urgenta cu ajutorul unui executor toate aceste etape sau si atunci trebuie respectate normele lor interne?