avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Activitate mada80sto

Activitate mada80sto

Discuție eroare D112
buna ziua,

la depunerea unei declaratii D112 imi apare eroarea E: angajator - eroare regula R_NO_INIT_DEC: Nu a fost depusa o declaratie initiala valida pentru aceeasi perioada.

Declaratiile au fost depuse corect lunar si la timp fara sa existe penalizari. Acum am emis ptr prima data D112 din saga ptr acest client.

Aveti idee ce reprezinta?
Multumesc
buna ziua,
va rog sa ma ajute cineva care a lucrat sau lucreaza in saga. Am un salariat care nu si-a efectuat CO si urmeaza sa-l ia la incetarea activitatii.

Unde merg in Saga sa adaug in bani zilele neefectuate la ultimul stat de plata al salariatului?

multumesc
buna ziua,

este corect din pct de vedere contabil, fiscal sa facturez pe baza unui ctr de subinchiriere, chiria la exact acceasi valoare pe care o am de intrare? Am inchiriat un spatiu si il subinchiriez mai departe la exact aceeasi valoare.

mercic
Buna ziua,
Am o firma infiintata in 2005. La scurt timp dupa infiintare am identificat o noua oportunitate si de atunci facturez pe un cod caen secundar, pe cel principal nu exista nici o vanzare, in loc de leasing facturez curierat.
As dori sa aflu ce lege ma obliga sa schimb caenul principal si ce sanctiuni exista pentru nerealizarea acestui lucru?

Multumesc frumos,
Buna ziua,
Care este procedura prin care o persoana coasigurata, aflata in intretinerea unui angajat pierde acest statut prin iesirea la pensie si automat realizeaza venituri?

Multumesc,
Răspuns la discuția angajare cu CIM administrator
Banuiesc ca nu schimba cu nimic raspunsul D-vs faptul ca exista in societate 2 asociati care au si calitatea de administratori.
Multumesc
Buna ziua,
La o societate de furnizare servicii HR nou infiintata de 1 luna cu CAEN principal 7830, platitoare de impozit pe venit si neplatitoare de tva exista o lege care obliga administratorul sa se angajeze la propria societate cu CIM, avand o limita de timp pentru acest lucru?
Administratorul presteaza serviciile, are studii universitare de profil si atestat inspector resurse umane. Activitatea firmei este foarte redusa.
Multumesc frumos pentru raspuns,
Buna ziua,

As dori sa aflu cum mi se calculeaza deducerea personala in cazul in care am avut un job pana in 18 sept 12, job pe care nu-l mai am de la data respectiva. Am avut si am in continuare un part-time de 2h/zi. Cum mi se calculeaza pe ultima parte a lunii sept deducerea si in lunile ce urmeaza in conditiile in care aceasta este mai mare decat venitul meu impozabil?
Multumesc
Răspuns la discuția conditie acordare somaj
Va multumesc frumos pentru raspuns, pentru necunoscatori notiunea de "activitati autorizate" se confunda cu orice activitate legala care produce castiguri.

Weekend placut:)!
Ce lege reglemeteaza conditiile in care o persoana poate beneficia de somaj chiar daca are un venit mult sub indicele social de referinta? Precizez ca este vorba de venit cu contract individual de munca part-time 2 h, salariu minim.

multumesc frumos