avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate janos_robert

Activitate janos_robert

Situatia de fapt
Pe rolul unei instante s-a depus actiune anulare act administrativ(comunicarea suspendarii permisului de conducere).......Peste aproximativ doua saptamani s-a depus plangere contraventionalala la institutia competenta material teritorial.....procesul verbal atacat face trimitere la comunicarea dispozitiei de suspendare a permisului......Va intreb ce se poate face in acest caz in conditiile in care exista autoritate de lucru judecat........fiind pe rol ambele actiuni...se poate invoca exceptia de litisdependenta.......
Aveti perfecta dreptate...i s-a comunicat sentinta insa nu a dat curs am aflat ulterior...multumesc
nu este ruda, Multumesc
Varog sa-mi comunicati ce proceduri sau actiuni se impun in vederea radierii unui auto al carui proprietar este plecat peste granita si nu am posibilitatea sa-l contactez pt ca nu cunosc unde locuieste in afara granitelor
Pe terenul concesionat s-a construit o locuinta sociala,in urma cu 6 ani ,in apropierea acelei locuinte la aproximativ 20 m s-a dat autorizatie de functionare a unei statii de BETOANE......va rog sa-mi comunicati care sunt prevederile legale privind amplasarea statiei.....respectiv ce cai de atacam in cazul in care mi-i se incalca dreptul la viata,sanatate,avand in vedere ca statia emite noxe .......care imi afecteza integritatea sanatatea familiei
Aveti dreptate.....azi a intrat in posesia certificatului inregistrata in 98 in urma sentintei.....insa am observat ca data eliberarii este cea de azi25 09 2012......in conditiile in care in actiune este expusa o alta versiune....precum ca familia a solicitat personal ridicarea certificatului respectiv inregistrarea ....lucrurile stau altfel apreciez ca instanta a transmis primariei sa inregistreze tardiv certificatul insa primaria a omis sa faca acest lucru.....daca ar fi facut inregistrarea in 98 atunci nu i s-ar mai fi eliberat un alt certificat in 2012,....in concret i s-a dat amenda 150 lei si certificatul de nastere inregistrat in 98 cu data eliberarii de azi 25 09 2012.Am facut copie dupa amenda/chitanta urmand ca certificatul emis in 2012 sa-l transmit oficial primariei matca in vederea depunerii la dosarul cauzei pentru anulare.Va intreb daca nu mi s-a comunicat sentinta judecatoriei si oficial prin primarie certificatul care trebuia sau s-a inregistrat in 98.......pot sa ma constitui parte vatamata ..adica sa solicit daune morale materiale pt prezudiciul cauzat ...
In urma unei sentinte irevocabile in anul 1998 instanta a dispus inregistrarea nasterii copillului care implinise 17 ani...caruia parintii au omis sa -i faca certificatde nastere.
Familia in cauza a intrat in posesia sentintei doar in acest an 2012 in luna iulie s-a prezentat la primaria competenta respectiv biroul inregistrari nasteri,organele procedand ca atare la inregistrarea copilului.
In aceasta saptamana familia a primit actiunea Primariei rspectiv citatia judecatoriei in vederea anularii certificatului incheiat.
Primaria a motivat ca pentru acelas copil i s-a inregistrat un certificat de nastere in baza aceleasi sentinte irevocabile,acesta fiind inregistrat in baza de date a altui judet decat a acelui judet in care s-a inregistrat nasterea.In concret au fost eliberate pe acelasi nume si aceeasi sentinta cu formula executorie 2 certificate de nastere.Pasul urmator ar fii prezentarea la primaria cu pricina in vederea eliberarii certificatului inregistrat in 1998...respectiv anularea celui de al doilea certificat inregistrat in 2012..va rog sa ma lamuriti.....
multumesc pt lamuriri
multumesc
Acum am observat ca stagiul de cotizare nu mai se impune.....