avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate nae2012

Activitate nae2012

Răspuns la discuția Card bancar pe PFA
Domnul George, pai activitatea mea e de avocat, si mi-am facut cumparaturi de la supermarket-uri. ce sa trec in jurnal? Stima!
Buna seara. Am un PFA si am card bancar pe PFA si ocazional incasez sume de bani in contul bancar, Va intreb daca pot face de pe acest card plati la cumparaturi de exemplu si daca trebuie sa le trec undeva? Eu am trecut in jurnalul de incasari si plati suma incasata. Platile la cumparaturi, supermarketuri nu am trecut nimic. Este ok? Va multumesc
Buna seara. Intr-o speta s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei pentru conducere unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice. fara pedeapsa complementara a interdictiei de a mai conduce anumite autovehicule stabilite de instanta. Intrebare se anuleaza permisul? avand in vedere ca amanarea aplicarii pedepsei nu e o solutie de condmanare iar in cazurile prevazute la art. 114 nu se regaseste speta de fata. dar mai citisem undeva ca se suspenda permisul pe o perioada de 90 de zile in caz de amanarea aplicarii pedepsei, daca nu a fost dispusa pedeapsa complemenetara a interzicerii dreptului de a mai conduce. Dar intrebarea e de cand se calculeaza cele 90 de zile de suspendare? Va multumesc
Sancțiunea e contestată. Dar în proces te judeci cu instituția din care face parte agentul constatator.


Adrian Dimitriu a scris:

cel care a sesizat contraventia are desigur un interes direct, astfel ca ar putea (nu e obligatoriu) sa fie/ devina un subiect procesual.
asta stabileste instanta in cazul in care contravenientului ii trece prin cap sa conteste sanctiunea.

Cel care a sesizat contraventia e un tert nu are calitate de parte. Tu te judeci intr-o plangere contraventionala cu institutia care a a aplicat contraventia.
Buna ziua. Intr.un proces verbal de contravenție poate fi cel care a sesizat contravenția și martor în același proces verbal?
Va mulțumesc pentru răspuns. Dar obțin titlul executoriu european și ce fac eu el mai departe?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Luați legătura cu un avocat!
Trebuie să obțineți un titlu executoriu european (un certificat ce însoțește hotărârea judecătorească)!


Ok. Multumesc!
Buna ziua. Pensia de intretinere nu s-a platit din luna februarie pana in prezent. Mai sunt in termen sa formulez plangere prealabila pe temiul art. 378 alin. 1 lit c) "neplata, cu rea-credință, timp de 3 luni, a pensiei de întreținere stabilite pe cale judecătorească,"? zic asta ca eu inteleg februarie martie aprilie s-a consumat infractiunea, iar de aici curge termenul de 3 luni de plangere prealabila, mai, iunie si iulie. Va multumesc!
Buna seara. Am un titlu executoriu format dintr-o sentinta de divort prin care tatal a fost obligat la plata pensiei de intretinere. Si nu a mai achitat pensia de cateva luni. Acesta locuieste in strainatate. Pot rezolva ceva pe calea executarii silite? Acesta are un bun imobil detinut in coprorpietate. Plata pensie este sub 10.000 lei. Va multumesc!