avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate Sergiukz

Activitate Sergiukz

sa inteleg ca actul dde la notar daca nu au fost depuse actele la registru nu are nici o valoare ? Intreb asta deoarce am aflat ca fostul asociat a platit pana la urma toate datoriile dar acuma il ameninta pe celalalt ca daca nu returneaza banii vor ajunge in fata instantei. Singura dovada care o vad ar fi acel act facut la notar. Partea proasta e ca fostul asociat nu vrea sa arate o dovada cu cat a platit si binenteles cel care a ramas cu societatea nu vrea sa plateasca.
Buna, am cateva intrebari dar prima data sa descriu problema. Intr-o societate comerciala unde sunt 2 asociati, unul dintre ei fiind si administratorul firmei se hotaraste sa renunte la societatie si la administratie facand un act la notar lasandu-i celuilalt toata societatea. Cel ramas nu anunta la registru comertului ca a ramas doar el si dupa 5 ani primul asociat se trezeste ca societatea a acumulat datorii si este in insolventa si conturile sale bancare sunt blocate.
Intrebarile mele sunt:1. Care dintre cei 2 trebuia sa anunte Registru comertului despre schimbari?
2.Primul asociat poate sa-l atace pe cel ramas in instanta cu acel act facut la notar pentru a scapa de plata datoriilor?
Poate ce voi scrie aici va fi de ajutor celor care au aceleasi probleme si vor citi acest topic. Pofesorul meu de dr. comercial cat si de dr. civil mi-a explicat ca aceste firme de recuperare creante lucreaza intr-un fel ilegal, actul de creanta nu poate fi cumparat de aceste firme, deoarece ar trebui sa aiba tot felul de autorizatii. Mi-a dat un exemplu: Capacitatea de folosinte a unei societati comerciale in care zice in urmatorul fel: Societatea poate incheia doar acele acte juridice care servesc la realizarea obiectului societatii. Orice act care nu e facut in realizarea acestui scop este lovit de nulitate. Mi-a spus ca inainte sa platesc ceva, sa cer sa-mi arate personal actul de creanta. Asta mi-a explicat, poate nu am inteles eu foarte bine dar mi-a spus ca a castigat mai multe cazuri de genul acesta cu aceasta metoda.
totusi nu inteleg atunci la ce se refera: Lege nr. 193/2000 reglementeaza clauzele abuzive in contractele incheiate intre comercianti si consumatori. Actul normativ, modificat prin legea Legea nr. 161/2010, prevede drept clauza abuziva impunerea consumatorului, prin contract, a unei clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale.

Recomandarea dumneavoastra este stingerea creantelor prin plata lor?
Buna ziua, in luna noiembrie al anului 2011, am cerut rezilierea contractului pe motiv ca nu mai puteam plati. Sc.orange.srl mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca pot renunta la abonament doar platind restul lunilor ramase adica 14 luni X 7.56 euro.
Neachizitionand nici un telefon sau alt bun de la ei, in data de 17.11.2011 am trimis o cerere de reziliere conform careia in termen de 30 adica incepand cu data de 19.12.2011 solicit incheierea contractului pe baza legii 161/2010. Specific, am platit inclusiv luna noiembrie-decembri. Cererea a fost trimisa la bucuresti avand stampila orange pe ea. Detin o copie a acesteia acasa. Azi am primit de la firma recuperatoare de creante o citatie cum, ca am de platit suma de 318 lei altfel vor actiona in justitie. Ma gandeam sa trimit un e-mail firmei care se ocupa de creanta pentru a le explica deoarece ma gandeam ca poate sunt in necunostinta de cauza. Intrebarea mea este: Poate sa ma oblige la plata prin metoda la care faceau referire mai sus? Multumesc anticipat.
va multumesc mult!
Buna ziua, in cursul zilei de azi am primit un plic cu citatie in tribunal. Sunt in calitate de intervenient si am obligatia ca in 25 de zile sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depunde probe si de a invoca exceptii trebuie sa depund o intampinare. Despe ce e vorba: Procesu se judeca in apel, am avut un accident in luna februarie, eu fiind vinovatul. Despagubitul avea casco, si-a facut dauna prin firma de asigurari casco urmand ca firma de asigurari casco sa isi recupereze banii de la firma mea de ascigurari RCA. In citatie se specifica cum, ca asigurarea mea rca nu a depus in termen de 15 zile si fara o scuza justificabila prin virmanet suma de 2200 de lei in contul firmei de asigurari casco si acuma ei vor sa isi recupereze banii prin actiune in regres.
Intrebarile mele sunt:
1.Ce ar trebui sa fac?, sa depunde intampinarea si sa astept?
2.Ce mi se poate intampla?
Multumesc, astept un raspuns.
buna ziua. am 2 intrebari, 1. trebuie sa returnez somajul si vreau sa stiu cum se va face, prin poprire si prin termenul general de prescriptie de 3 ani? sau prin alte metode?. 2. nu tine exact de titlul subiectului. am fost angajat la o firma am stat 5 zile in proba, angajatorul mi-a facut contract si l-a depus inregistrandu-ma, spunandu-mi ca l-a facut doar sa fie facut. in urma cu 2 sapt am avut nevoie de la el de fisa fiscala si in momentul acela mi-a spus ca nu primesc fisa doar daca imi semnez contractu de munca si desfacerea lui dupa 5 zile si am semnat, ajungand la fortele de munca am aflat ca am fost inregistrat pt 5 zile, iar termenu de a anunta ca mi-am gasit loc de munca era de 2 zile lucratoare, acum va trebui sa dau tot somajul inapoi pe un an de zile. pot sa-l atac cumva pe acel angajator?, specific pe contractul meu de munca nu imi apare nici o inregistrare fiscala. doar semnatura si stampila firmei.