Buna ziua,eu stau intr-un complex de 2 blocuri si vis a vis de noi sunt loturi de case,intre noi este un drum de servitute.Noi,locatarii am putea face gard in jurul blocului?si cat am putea sa lasam drum de acces,?am inteles ca drumul este format din 3 m lasati de cei cu casele si 3 noi.noi avem intrare si din strada principala.
buna ziua, mama a facut un credit in data de 28.02.2006 un credit de nevoi personale cu rate lunare pe 5 ani.am inteles ca in ziua de azi contractele de nevoi personale sunt cu titlu executoresc,deci o poate executa silit direct.intrebarea mea este :ar putea beneficia de legea prescrierii daca din 06.2007 nu a mai platit nici o rata?
in data de 03.02.2009 a venit o somatie in care spunea ca in baza titlului executoresc mama este somata ca in 1 zi plateasca integral creditul(scria undeva sus in colt :dosar executare nr...../2008.
de curand o firma de recuperare o ameninta prin somatii ca o executa silit, dar creditul nu s-a prescris?adica din 2006 pana in 2013 nu au trecut 3 ani?
vreau sa stiu ce le pot spune si eu celor de la firma de recuperare,am citit undeva ca si somatia poate intrerupe termenul de prescriere sau daca banca alege alta firma de recuperare se prelungeste termenul?cum aflu daca creditul a fost declarat scadent anticipat sau calculez inceperea termenului de prescriere de la ultima rata din graficul de rambursare?
Buna ziua, am o intrebare pentru cei care au intampinat ceasta problema sau o cunosc.
Daca cumpar o masina de afara exemplu an 2000 si vreau sa o inmatriculez in romania platesc decat timbrul de mediu fara altceva?adica fara taxa de prima inmatriculare?
Va multumesc.
Titularul creditului este mama.casa este a bunicului decedat,tata nu are credit dar are si el parte din mostenirea mamei? Acasa am gasit o notificare din martie 2009 prin care mama a fost somata sa achite iintegral creditul.sa inteleg ca s-a prescris creditul ca au trecut 3 ani?
Creditul a fost facut pe 10 ani, prescriptia Nu incepe de la data ultimei rate din graficul de rambursare?banca a mai trimis acasa notificari si somatii, doar atat, nu a intentat nici un proces.din experienta dvs credeti ca va executa casa daca sunt 2 proprietari, sau executorul. va spune ca nu sunt bunuri de executat.cum afla un executor pe ce nume este casa? Casa este a bunicului meu care a decedat akm 2 ani si mostenitori sunt mama si sora ei dar nu s- a facut succesiunea si nu o sa se faca prea curand.
buna ziua,
am o intrebare la doreste sa ma ajute:mama sta in casa tatalui sau care a decedat acum 3 ani.poate fi ea executata silit pentru un credit de nevoi personale daca inca nu a fost facuta succesiunea?mama mai are o sora.ele sunt singurele mostenitoare.casa este in provincie in giurgiu.
in 2007 a facut un credit fara sa stie ce semneaza cu acte false ,asta am aflat eu cand m-am dus la banca dupa 2 ani.persoanele vinovate acum sunt in puscarie cu executare, dar banca vea banii de la mama.dar nu s-a prescris datoria?
va multumesc,