avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Activitate cristi4b

Activitate cristi4b

Ah, ok am inteles, multumesc, deci indiferent daca am calitate de angajat sau nu, daca depasesc plafonul doar sanatate e obligatoriu..10% si impozitul pe dividende, atat..nu?
Dar daca nu am contract de munca, doar venituri din dividente, nu era plafonul mai mare? am citit undeva de 25%?? Sau ma insel? Multumesc oricum
Buna ziua, am o nelamurire legat de taxele sanatatea mai exact ce se palteste pt dividende.
Mentionez ca am un srl cu care mai facturez mici prestari servicii.

Pana acum am fost angajat full time la o firma, dar renunt la colaborare si voi fi..neangajat. Platesc sanatate mai multa pe dividendele ce le voi incasa la sfarsit de an?

Merita sa ma angajez la mine pe firma? daca ma angajez part time raman doar cu sanatate 5% peste acea limita?

Astept niste lamuriri, pt situatia in care raman neangajat...sau daca ma angajez part time?!

Multumesc
In principiu doresc sa deschid un hub pt it-isti, developeri, designeri, unde sa i-si poata inchiria un loc, pentru a putea lucra, evrentual freelance, sau dezvolta proiecte proprii, mai exista pe aici prin Cluj Hub-uri unde prieteni au locuri inchiriate, dar nu stiu pe unde se clasifica ca activitate, daca-mi trebuie autorizatie de functionare de la primarie etc..
Buna, doresc sa deschid un Hub, pt it.isti, artisti, etc. Spatiul va fi mai mult pt job, socializare, creare relatii inter umane, etc.
Intrebarea este ce SRL e necesar sa infiintez, pe ce CAEN functioneaza un HUB, sunt necesare autorizari de la primarie? Astept orice alte informatii utile, multumesc anticipat!
Buna, am platit taxa auto acum 3-4 ani, dar problema e ca am vandut masina. Nu mai am copie talon sau dovada platii, dar am platit eu personal. Am sanse sa recuperez prin diverse forme? Se gaseste undeva in sistem dovada platii? Cum as putea proceda>
Buna, as dori sa pornesc o afacere, o firma de inchirieri auto. Doresc sa inchiriez fara sofer, cam ce autorizari sunt becesare? Inregistrez firma la orc si apoi e nevoie sa obtin ceva autorizatii speciale? Mentio ez ca vreau inchiriere fara sofer din partea mea, doar sa pun la dispozitie autoturismele. Difera conditiile in functie de localitatea unde inregistrez firma?
Răspuns la discuția infiintare firma
buna informatie...va multumesc!!
Răspuns la discuția infiintare firma
pf...ca e mai complicata treaba..e..un spatiu al bisericii..dar..sper sa aiba act de proprietate...banuiesc ca am nevoie de copie dupa act de proprietate..si..dupa ceva declaratie a conducerii institutiei respective..ca e de acord..nu?!? sau gresesc?
Buna ziua, as dori sa imi infiintez o firma, intr-un sediu inchiriat. Am inteles ca pe langa acel contract de chirie, mai am nevoie si de un accept in scris al proprietarului pentru a putea sa imi infiintez firma pe acea locatie. E corect ce zic?si daca da...exista un formular tip pentru acest lucru?sau imi puteti da va rog un model, care sa fie ok la registru comertului? Multumesc!