Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca sotul sa instraineze (vanzare sau donatie) un autoturism fara acordul sotiei. Situatia este in felul urmator:
- autoturismul este achizitionat de sot din Italia, contract de leasing cu o firma italiana;
- autoturismul a fost instrainat (in timpul casatoriei) de acesta prin donatie sau vanzare (nu stie nici sotia cum) unui copil major de-al lui dintr-o alta casatorie;
- in acest moment, autoturismul este fizic in posesia lui, insa ca proprietar apare fiica sa;
- din pacate s-a ajuns la divort/partaj, insa sotul nu mai apare ca si proprietar al masinii (se pare ca el a pregatit acest divort cu mult timp inainte)
Daca nu este legala aceasta tranzactie, care ar trebui sa fie pasii ce ar trebui sa-i parcurga sotia?
Unde ar trebui sa ceara relatii/sa faca reclamatie despre modul de instrainare a masinii?
As fi interesat sa iau in concesiune cca. 1 ha teren de la Primarie.
Cum ar trebui sa procedez?
Pot solicita eu exact ce ma intereseaza, sau trebuie sa intreb la Primarie ce terenuri pot fi concesionate?
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in cazul mutarii sediului unei firme dintr-o localitate in alta; precizez ca am finalizat procedurile cu registrul comertului, in sensul ca am scos actele pentru sediul nou; nu stiu cum trebuie sa procedez cu "dosarul fiscal";
Multumesc pentru raspuns.
Voi incerca sa negociez cu banca. Poate trebuia sa simplific mesajul. Ce nu imi suna mie foarte bine este ca trebuie sa garantez cu 60400 Euro si sa scot doar 18000. Dupa cum am inteles de la D-voastra (banuiam si eu dealtfel), chiar si pe argumente logice nu am nici o sansa sa obtin pe ala cale decat cea amiabila inlocuirea garantiei pe aceleasi valori.
Am solicitat bancii la care am un credit nevoi personale cu ipoteca inlocuirea ipotecilor pentru imobilele:
apartament compus dintr-o cameră şi dependinţe evaluat la 18000 Euro in Ianuarie 2011
4 parcele de teren a câte 650 mp. fiecare evaluate la aproximativ 31200 Euro (7800 Euro fiecare)
cu ipoteca pe locuinta proprietate personala (casa cu suprafata construita 260 mp+1300 mp teren intravilan ce constituie curtea acestei case) evaluate la 60400 Euro in baza raportului de evaluare intocmit de societatea agreata de banca; Precizez ca aceasta casa este in stadiu de "rosu", prin vanzarea imobilelor mai sus mentionate intentionand sa o finalizam.
Raspunsul verbal pe care l-am primit de la banca este "banca este de acord cu inlocuirea ipotecii, insa elibereaza doar apartamentul evaluat initial la 18000 de euro in schimbul proprietatii de 60400".
Din vanzarea garsonierei si a celorlalte 4 parcele vrem sa finalizam casa astfel incat sa reusesc sa ma mut impreuna cu familia in aceasta toamna. Prin mutarea in noua locuinta vom scapa de o chirie lunara de 250 de euro lunar – jumatate din rata lunara; in acelasi timp si banca ar trebui sa fie interesata de evolutia noastra avand in vedere ca valoarea imobilelor aduse in garantie va creste de cel putin doua ori in sase luni de zile;
Nu am cunostinte juridice, insa aceasta solutie nu mi se pare deloc a fi una corecta, de aceea va solicit un punct de vedere avizat, astfel incat sa ma hotarasc cum procedez in continuare si sa stiu caror institutii ma pot adresa.
Intentionez sa incep o colaborare cu o societate comerciala(ce are ca obiect de activitate comercializarea de echipamente) in calitate de manager.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti care ar fi forma de colaborare cea mai potrivita (detin un SRL); mentionez ca nu ma intereseaza somaj, pensie, asigurari sociale etc. etc.
Ce tip de contract s-ar putea incheia intre cele doua SOCIETATI?
Multumesc!