Buza ziua!
Cine este obligat sa plateasca cheltuielile postale la trimiterea adeverintei de vechime, angajatorul sau beneficiarul?
Se poate sa ma indrumati catre o lege sau ceva unde sa fie stipulat?
Multumesc.
Buna ziua,
ma poate ajuta cineva la intrebarea, ce insemna prin anii '84-'85 in statele de plata, "confotm notei CSP'. Ce era CSP. Inteleg ca este ceva cu planul dar concrect nu stiu si am nevoie sa stiu ce sunt sumele de la aceasta rubrica.
Multumes.
Buna ziua,
ce trebuie sa trec intr-o adeverinta in ce priveste acprdul global. Am orele dar nu am pe statul de plata nici o rubrica in care sa scrie, suma acord global. Sunt trecute salariul de incadrare, salariul tarifar ptr.calculul contributiei pensie alimentara, sporul de vechime, de noapte, conditii deosebite, total retributii si atat. Dar respectivul a lucrat in acord toata luna. De unde stiu eu care sunt sumele in acord?... II trec orele si total retributii? Pentru celelalte sporuri s-a eliberat adeverinta .
Multumesc
mireteo
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da. Ati luat-o in grija, nu pentru pensie. Este un dreptul ei, nu al dumneavoastra. Doar daca v-ati inteles atfel sau dansa doreste sa contribuie. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti la ce se stipuleaza in contract, pentru a nu exista discutii ulterioare... Va spun din proprie experienta.
La un asemenea contract trebuie discutati foarte bine termenii si trebuie prevazut si ce ar merge rau nu doar beneficiile. Plus ca atat oamenii cat si situatiile, in viata, sunt foarte schimbatori/schimbatoare.
Daca nu doriti sa divortati (din motive stiute doar de dumneavoastra), se poate cere pensie alimentara (chiar daca sunteti casatoriti) si puneti si dovezile . Si aveti liniste...
Ce pot face daca medicul nu imi da filmul dupa ce am facut o angiografie, cum il pot obtine, Exista o lege, un ordin ceva care sa il faca sa-mi dea filmul? Am gasit Ordinul 1091/2006 insa este doar in cazul in care pacientul este in stare critica si este transferat intre doua unitati sanitare....