Buna ziua,
In urma divortului tatal copilului plateste 1/4 din venit ca pensie alimentara. Dupa cativa ani copilul este diagnosticat cu ADHD, Sindromul Asperger si Discalculie si are nevoie de tratament, consultatii si multe terapii la care tatal nu doreste sa contibuie spunand ca el plateste deja pensie alimentara. Este obligat sa ajute cu aceste cheltuieli, se poate face vreun demers pentru al obliga sa conribuie financiar la terapiile copilului?
buna ziua,imi puteti spune daca este o diferenta intre taxa judiciara si taxa juridica de timbru. Avocata mi a spus sa platesc o taxa judiciata in valoare de 20 lei pt judecatoria sec 4 dar doamna de la ghiseu, de la posta mi a trecut pe chitanta taxa juridica 20 lei pt directia generala de impozite si taxe pt contul ro 48trez70421070203xxxxx, cand i am repetat ceea ce vreau si ca trebuia pe chitanta sa apara ce mi a spus avocata, functionara de la posta mi a spus ca nu exista cont pt judecatoria sec 4 si ca asa se face plata si ca nu ar fi diferenta intre judiciar si juridica. ma puteti lumina?
Buna ziua, am scris in trecut despre problema mea si am ajuns la data scadenta a contractului despre care va vorbeam, ma puteti sfatuii ce trebuie sa fac in continuare, la cine trebuie sa apelez?
In august anul trecut parintii mei au imprumutat o suma de 50 de mil unui prieten care a returnat doar 20 de mil. Imprumutul a fost facut la notar. De cateva luni nu a mai dat nici un ban si actul expira in martie 2016.Care este procedula de recuperare a datoriei? Tine de notarul la care s au facut actele? Se poate apela la orice executor? Multumesc anticipat pt raspunsurile dumneavoastra.
din pacate asta e marea mea pb...sunt prinsa intre banca si un fost sot care refuza orice solutie ii spune eu..orice posibila solutie.daca isi lua angajamentul ca va platii el tot si daca ne intelegeam lucrurile ar fi fost mult mai usoare, dar desi eu nu locuiesc in apartament ci doar el, fostul are pretentia sa platesc pt ca stie ca in caz de neplata banca se leaga de mine si dupa de el...mai intai imi opreste mie din salariu si dupa daca nu poate recupera banii de la mine trece la el.
Multumesc pt raspuns dar daca nu platesc banca imi pune poprire pe salariu si imi ia bani din cont indiferent daca vreau sa platesc sau nu si partea cu partajul, mi s a spus ca ma costa 3% din valoarea creditului si odata ajunsa in instanta nu imi garanteaza ca o sa raman eu sau fostul cu sotul atata timp cat nu suntem eligibili conform criterilor bancii (banca care deja ne a anuntat ca nu suntem eligibili). O data ajunsa in instanta o sa fie chemata si banca si nu o sa isi dea acordul...asa mi s a spuns.
In urma divortului am ramas cu un credit la banca pentru un apartament luat prin prima casa, creditul este luat impreuna cu fostul sotul. eu nu mai stau in apartament de un an si 3 luni dar tot platesc jumatate de rata si fostul sot care locuieste in apartament plateste jumate. Eu sunt titulara si fostul codebitor al creditului, contractul de vanzare -cumparare al imobilului este pe numele amandoura, Dupa divort am stabilit sa ma despagubeasca fostul pe mine si sa ramana el cu casa, dar cei de la banca nu sunt deacord(are contract de munca pe perioada determinata), eu nu pot lua creditul ca tocmai mi-am schimbat locul de munca si este contractul pe perioada determinata, fostul sot nu vrea sa vanda imobilul sa platim creditul decat daca il vindem cu mult mai mult astfel incat sa ne ramana si nou ceva bani, dar apartamentul nu se poate vinde cu mai mult de 29.000-30.000 euro bani cu care am acoperii creditul.
intrebarea mea este cum as putea sa scap de credit, mentionez ca platesc 100 si ceva de euro pe luna desi nu locuiesc acolo si nu am cheie de la apartament. Banca ne-a sfatuie sa platim in continuare in aceas formula, dar mie nu imi convine sau o alta solutie vazuta de banca este cea de a vinde apartamentul dar ma lovesc de fostul care nu vrea decat in conditiile mentionate mai sus.
ma poate ajuta cineva cu solutionarea situatiei?cum sa fac sa scap de credit?am cerut audienta la banca sa vb cu juristul bancii dar nu sunt bagata in seama.
Buna ziua, vreau sa il scot pe copilul meu de la intretinere, el o sa locuiasca la mama in timpul saptamanii si o sa vina la mine in weekend. Cand am dus cererea la administratora mi s a spus ca nu se poate ca trebuie sa fie plecat 15 zile consecutive de acasa ca sa poata fi scos de la plata intretinerii. care este procedura legala? eu stiam ca trebuie sa fie plecat 15 zile pe luna dar nu consecutiv. daca sta acasa doar8 zile pe luna nu mi se pare normal sa platesc.
Buna seara, va deranjez cu o intrebare, daca locul de munca este o incapere aflata la subsol - 2, nu are ferestre, tem de 14 grade, lucrezi cu fise, xerox, scaner (fisier - arhivare) poti beneficia de program de lucru micsorat, 6 ore? compania ne pune sa lucram 6 ore si 2 ore sa le stam dar nu ne permite sa plecam acasa...tot 8 ore suntem nevoiti sa stam la locul de munca, este legal?
multumesc
sunt in concediu de crestere a copilului , bebe face 2 ani in feb. angajatorului mai este obligat sa ma primeasca sau doar daca vrea.......auzisem ca daca stai acasa cu bebe un an firma la care lucrezi nu te poate da afara dar daca te hotarasti sa stai 2 ani acasa cu copilul nu ar mai fi obligatoriu ca angajatorul sa te tina.....am auzit bine? asa este legea acum?