avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate ella2389

Activitate ella2389

Răspuns la discuția Acordare tichete cadou
nu stie nimeni sa va ajute?
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine despre urmatoarea situatie:

De Paste, le-am dat angajatilor tichete cadou in valoare de 300 lei pentu fiecare in parte. Acum, contabila m-a sunat si imi spune ca programul nu are rubrica de tichete cadou si ca poate sa le treaca doar cumulate cu tichetele de masa sau la alte venituri. Acum... la tichete de masa nu cred ca poate sa le cumuleze pentru ca depaseste numarul de zile lucrate, iar la alte venituri daca le baga nu imi ia toate contributiile, nu doar impozitul?

Cum e oare cel mai bine sa faca? Si in plus, daca am dat tichete cadou de 300 de lei,nu ar trebui sa imi fie impozitat doar ce depaseste pragul de 150 de lei, adica diferenta de 150 lei? Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Va multumesc!:((
Răspuns la discuția Profit reinvestit
Cum pot sa folosesc rezervele ramase fara a se impozita. Pana la urma.. e tot un impozit amanat si scutirea asta... dat fiind faptul ca o sa platesc mai tarziu? cu rezerva legala ce se intampla?

Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua.

de ce se face repartizarea la rezerve a sumei profitului pentru care s-a beneficiat de scutire de impozit pe profit? de ce se constituie rezerva legala in cazut profitului reinvestit? care este rolul?

va rog, ajutati-ma sa inteleg.
Multumesc!:((
Răspuns la discuția Perioada determinata de proba
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Aveti cumva vreun articol in acest sens din Codul muncii?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca il cunoasteti.

Care este perioada minima pe care pot angaja pe cineva pe perioada determinata? De cate ori pot reinnoi contactul pe perioada determinata?
Buna ziua.
Care este perioada minima pe care pot angaja pe cineva pe perioada determinata? De cate ori pot reinnoi contactul pe perioada determinata? Contabila mea mi-a zis ca perioada minima e o luna cu posibilitatede reinnoire de 3 ori, stie cineva cat de adevarata e informatia?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Decontare stat concediu medical
stiti articolul cumva sa il pot citii? va multumesc
Buna ziua. Stie cineva cum deconteaza statul unei firme concediul medical pentu un salariat? Mentionez ca e vorba de o perioada indelungata, cel putin 3 luni.
Va multumesc
Discuție Impozit?
Buna ziua,

Recent mi-am radiat vechea masina si intentionez sa vand cateva piese. As putea avea vreo problema, sa fiu impozitata sau altceva? Daca vand prin curier trebuie sa decvar veniturile desi sunt piesele de la masina mea ?

V-as multumi daca cineva m-ar lamuri.