Buna ziua.Anul 2018 s-a prescris ,datorita Covidului pe 11.03.2025.Astazi a fost la anaf si a ridicat decizia de atragere a raspunderii care e tot in 2018.Aceste acte ale anaf trebuiau comunicate la adresa personala sau cea oficiala a firmei respective?Ma gandesc ca decizia e pe CNP deci trebuia comunicata la adresa de domiciliu a persoanei fizice.
Buna dimineata.Multumesc de raspuns.Nasul a murit anul trecut e o cale inchisa din pacate.Acte din firma nu vad de unde am gasi daca niciun bilant nu a fost depus,probabil doar declaratii de aici si sumele(CAS CASS impozit).Alta varianta ,in afara de contestatie pe motiv de prescriere, nu vad.
Buna dimineata.Sora mea a primit o adresa de instiintare a popririi de la anaf-alte venituri din despagubiri+raspundere pf.Am cautat la ONRC si am gasit ca a fost asociata intr-o firma si nu s-au platit impozite .Ea nu stia sa fie asociat in nicio firma ,doar administrator la o firma a Nasului ei.Titlul executoriu este in 06.09.2018 emis dar ea a aflat de abia acum de situatia asta.Intrebarea mea este ,avand in vedere ca prescrierea anului 2018 a fost la data de 11.03.2025 si ea a primit poprirea dupa aceasta data(25.03.2025),daca are sanse in instanta sa conteste prescrierea.Vom apela la avocat ,dar costurile sunt mari pentru acest proces.Aceasta firma exista inca pentru ca are datorii,dar nu a depus bilant niciodata.Teoretic sora mea ar fi trebuit sa semneze ceva.Multumesc.
Bună dimineața.Va mulțumesc pentru răspuns.Am studiat și eu legea de care spuneți și,la art 11 alineat 7 litera f se spune că se pot amplasa panouri fotovoltaice la sol pe o construcție care sa susțină greutatea și problemele legate de vânt zăpadă etc.Credeti că mă pot încadra aici?Ar trebui doar o notificare la primărie.
Buna ziua.Doresc sa construiesc o constructie metalica(4 piloni si deasupra teava patrata) deasupra parcarii pe care voi pune panouri fotovoltaice.Parcarea are 2 locuri si este in curte la mine.Am nevoie de autorizatie de la primarie?Multumesc
Buna dimineata.Multumesc pentru raspuns.Am inteles ca incepand cu anul 2024, daca ai venituri salariale sau asimilate sub plafonul de 6 salarii minime, platesti CASS la acest plafon adica 1980 lei iar acesta se declara in declaratia unica.
Bună ziua.Un răspuns la o situație aproape similară se poate? Există contract de mandat sub 6 salarii minime și contract închiriere persoana fizica sub limita de plata Cass la aceeași persoană.Se plătește pentru 2024 Cass ? Mulțumesc
Buna dimineata.Am o nelamurire legata de plata CASS la venituri din chirii persoana fizica.Sotul meu are doar un contract de mandat pe societate sub minimul salarial.Are venituri din chirii.Imi puteti spune daca anul viitor(pentru 2024) va plati CASS la veniturile din chirii chiar daca e sub limita de 6 salarii minime si nu ar trebui sa plateasca?Multumesc