avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate maridaq

Activitate maridaq

Nici nu stiu de unde sa incep...

Cadrul legal este :
1.
Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, republicata.

In primul rand pentru a monta camere de supraveghere in scara blocului era nevoie de acordul in scris a tuturor locatarilor ( nu de majoritate ).
In al doilea rand sistemul de securitate trebuie instalat conform prevederilor legii 333/2003 de o societate autorizata de catre IGPR conf art. 31 . Asa ca e suficient sa i se ceara administratorului sau presedintelui asociatiei actele prin care s a realizat montajul in temeiul art 10 din L nr 230/2007
"Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia. "
2.
Legea 677 2001 actualizata pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Nu este vorba de violarea corespondentei aici. este vorba despre prelucrarea unor date cu caracter personal.

Desi art. 266 C.P. spune "(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:"
"d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate."

In conditiile in care nu vi s-a dat posibilitatea sa va exercitati dreptul de opozitie la prelucrarea imaginilor personale conform legii 677 din 2001 privind protectia datelor cu caracter personal,instalatia este nelegala iar persoana responsabila pentru montarea acesteia ,poate raspunde pentru prejudiciile cauzate prin fapta sa.
"Condiții de legitimitate privind prelucrarea datelor
Art. 5. - (1) Orice prelucrare de date cu caracter personal, cu excepția prelucrărilor care vizează date din categoriile menționate la art. 7 alin. (1), art. 8 și 10, poate fi efectuată numai dacă persoana vizată și-a dat consimțământul în mod expres și neechivoc pentru acea prelucrare."
" e) când prelucrarea este necesară în vederea realizării unui interes legitim al operatorului sau al terțului căruia îi sunt dezvăluite datele, cu condiția ca acest interes să nu prejudicieze interesul sau drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei vizate;"
La fel de interesant este si :
"CAPITOLUL IV
Drepturile persoanei vizate în contextul prelucrării datelor cu caracter personal"
acesta trebuie parcurs in totalitate de catre "anonim ".

O zi buna !







Buna ziua,

Dumneavoastra ati iesit din parcare cu fata sau cu spatele? Din imagini pare ca ati iesit cu fata.
Accidentul a fost anuntat la 112 ca fiind accident cu victime sau ati facut amiabila ca fiind o simpla tamponare? Motociclistul a fost dus la spital cu ambulanta? Daca da atunci ii va trebui si un certificat medico legal cu cate zile de ingrijiri medicale are, daca nu inseamna ca a refuzat transportul la spital si asta e in defavoarea lui.
Va pun aceste intrebari deoarece daca raspunsul este afirmativ, inseamna ca s au facut masuratori la locul accidentului si vi se va deschide dosar penal. Numai la finalizarea cercetarilor se va da un verdict cu privire la cine este vinovat. Motociclistului nu trebuie sa i platiti nimic, sau daca i dati bani faceti o oficial la notar cu acte, deoarece asigurarea il va chema sa dea declaratie daca a primit sau nu bani de la dumneavoastra.
Din poze am vazut ca fata motocicletei este intacta ( aparatoare roata, furca fata, far ) sa inteleg ca doar l ati acrosat, distanta dintre masina si motocicleta este destul de mica, doar o expertiza va stabili daca a avut viteza sau nu. Oricum daca e accident cu victime ar trebui obligatoriu ca ambele mijloace de transport sa fie expertizate.
Buna ziua,

Am o poprire de la un executor pe salariu ( un imprumut luat de la banca "Y". Angajatorul meu vireaza lunar banii ( 1/3 din salariu) in contul executorului. In acelasi timp banca X, desi exista o conventie in care se stipuleaza "drepturi salariale" intre angajator si banca X, imi blocheaza accesul la cont si cu de la sine putere, fara acordul meu, vireaza integral restul de 3/4 din salariu in contul executorului. Este legal sau nu? Pot face ceva?
Am incercat sa discut cu angajatorul sa trimita o hartie catre banca in care sa i anunte ca s au virat cei 1/3 de catre angajator - refuza sa faca acest lucru ( mai ales ca se pare ca ar trebui s o faca lunar).La banca X nici n au vrut sa discute despre acest caz cu mine.
Multumesc anticipat!
Intrebare : cand ati predat coletul, ati declarat valoare?, v a lasat curierul un document care sa ateste ca i ati predat un colet?

Daca la prima intrebare raspunsul dv. este afirmativ, aveti dreptul sa fiti despagubit cu valoarea ce ati declarat o, daca nu, aveti dreptul la o despagubire cu o suma fixa ( 150-200 ron)

Daca la a doua intrebare raspunsul este tot afirmativ pe spatele acelui document aveti termenii si conditiile de furnizare a serviciului de curierat, aveti acolo un "mecanism de rezolvare al reclamatiilor"

succes !
Toate informatiile le veti afla mergand la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) din judetul unde aveti domiciliul
Răspuns la discuția MARFA RETINUTA DE CURIER
BODEALEX a scris:

Trebuie sa aveti un document semnat de catre delegatul curierului , prin care s-a preluat de la dvs marfa .
Cu aceasta dovada mergeti si recuperati marfa de la firma de curierat.


Atentie, va trebui sa achitati si taxele de transport !