avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate Micky87

Activitate Micky87

Discuție Adoptie nepoata
Buna ziua
Am o sora bolnava pshic diagnosticata cu schizofrenie acutavand o decizia definitiva.Ea are o fiica in prezent are 8 ani si este luata de parinti mei in plasament de 6 ani cu acte.Fetita nu are tata!
Intrebarea mea este daca parintii mei o pot adopa pe nepoata lor!Varsta lor este de 70 tatal si 65 mama.
De mama naturala nu se mai stie nimic!
Multumesc
Răspuns la discuția Concediu crestere copil tata!
Deci daca ma intorc cu 60 zile inainte ca micuta sa implineasca 2 ani ma incadrez la stimulentul de insertie timp de 1 an de zile?
Multumesc
Daca tatal nu a lucrat si nu lucreaza cu carte de munca eu ma pot intoarce la serviciu cu 60 de zile inainte sau 90?
Multumesc
Buna ziua,
Am si eu o intrebare lucrez la firma de 3 ani,anul trecut in septembrie mi-a fost pusa poprire de 33% pe salariu prin firma pentru o rata neplatita la banca,in octombrie am ramas insarcinata dupa un lung tratament in iulie 2013 ar trebui sa vina pe lume belelusul as dori sa stiu daca pe prenatal se continua poprirea si ce ar trebui eu sa fac sa imi ramana banuti pentru copil ca si asa e putin si el are nevoie de multe!
Va rog sa ma ajutati cu raspuns la aceasta problema.
Multumesc foarte mult.:)
Răspuns la discuția poprire pe salariu
Buna,
Doresc sa va mai intreb daca eu mi-as da demisia de la firma la care lucrez sa duc la banca aceasta demisie insa sa imi iau un angajamnet fata de banca ceva scris ca eu o sa achit o rata de 150 lei in fiecare luna chiar daca nu mai lucrez si daca banca este de acord..eu apoi sa ma reangajez dupa 1 luna si sa nu mai am acea propire decat daca doamne fereste nu achit si ceea am stabilit cu banca am vb la firma si er fi de acord vreau doar sa stiu daca se poate face asta si ce ar implica?
Multumesc foarte mult dar sunt dipserata sa nu imi opreasca acum 33% pentru ca nu mai am cu ce sa ma descurc.
Va multumesc foarte mult..si unde pot face aceasta contestatie?Presupun ca la biroul executoresc de unde am primit notificarea sau merg la tribunal si deschid dosar contestand decizia biroului executoresc?!
Multumesc
Multumesc foarte mult....insa mai vreau sa stiu daca in conditiile in care mai am o rata la o alta banca de 170 de lei care este plaita la timp cat mai are dreptul firma sa imi plateasca pentru aceea propire din 1/3 salariu nu se opreste mai putin astfel incat eu sa pot trai si sa le achit pe toate?
Este vreo lege data ??
Eu am mai facut si o cerere catre cei de la birpul judecatoresc in care mi-am luat angajamentul ca o sa achit o rata lunara de 150 lei pentru datoria respectiva si ca mai am si alta banca astept sa vedem ce imi raspunde..le-am specificat ca pot fi data si afara si in cazul asta nu o sa mai pot achita nimic inclus ei nu isi mai recupereaza datoria!
Multuesc foarte mult tare mult as vrea sa gasesc o solutie numai sa nu imi opreasca din firma!
Am nevoie de o solutie de la cineva specializat sau care stie ce ar trebui sa fac?

Nu stiu ce sa fac ce solutie sa gasesc, am facut un credit in 2008 la banca de 8000 de euro aveam salariu marisor si vroiam o masina,fratele meu mi-a furat jumate din bani si asa am ramas cu plata banci, am platit 2 ani jumate dar apoi am ramas fara servici, am vb cu banca mi-a facut o rata mai mica dar salariu meu era din ce ce in ce mai mic si nu am mai avut sa platesc. timp de 1 an jumate nu am mai dus nimic.Azi am primit de la un birou o notificare in care ma anunta ca incepand cu luna octombrie o sa imi puna oprire pe singurul meu venit de la munca!

Sunt disperata ca am o situatie in care cres 2 copii de 1 an si 4 luni ai surori mele bolnave de handicap si orice ban e pretios!

Cat la % se va opri din salariu meu eu am in cartea de munca 770 dar lucrez si am si bonusuri cei de la firma au zis ca imi va lua 33% din totatul venitului net!

Adica mai exact am un salariu cu bonusuri cu tot de 1100 de lei dar este variabil o sa imi opreasca 330 ron pe luna?

Ce as putea face sa nu imi opreasca si sa imi accepte sa dau eu o rata de maxim 150 lei pe luna?

Multumesc:sorry: