avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate roxaboxa

Activitate roxaboxa

Buna ziua.
Am urmatoarea speta:
Locuiesc intr-un apartament dobandit astfel: cota de 5/8 contract de vanzare cumparare intre soacra mea-vanzator si sotul meu -cumparator( act incheiat in 2010-noi casatoriti fiind din 2008). Pe acest contract soacra mea are un drept de uzufruct viager.
cota de 3/16 contract de vanzare cumparare incheiat intre cumnata mea -vanzator si eu si sotul-cumparatori, incheiat in anul 2013. Pentru a-mi schimba buletinul, am nevoie de acordul soacrei mele care detine un drept de uzufruct pe o cota parte de 5/8 din apartament. Intrebarea mea este - daca sunt proprietar in devalmasie, cu sotul meu pe cealalta cota parte nu pot face actul fara acordul soacrei? Multumesc anticipat
Buna ziua,
Am un credit de nevoi personale semnat in 2013 cu o banca. Dobanda acordata este de 6,89%, iar DAE - 13,90%. In contract se specifica un comision de administrare lunar de 0,4% aplicat soldului creditului si 0,1020% aplicat la soldul creditului este procentul pentru asigurarea de viata. Am si eu intrebarea: ce reprezinta diferenta pana la 13,90%-? Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Daca eu impreuna cu sotul meu vindem un apartament si cumparam o casa, trebuie cumva sa platim la sanatate vreun procent? cum? impreuna? separat? cuantum?amandoi suntem salariati, deci platitori de asgurari de sanatate.
Răspuns la discuția Revenire din concediu maternitate
decizia sus mentionata a fost emisa in baza certificatului in discutie.
multumesc mult pentru raspunsuri. ideea este ca certificatul este valabil 1 an, iar prelungirea lui se poate face numai in cazul in care handicapul persista, ceea ce nu este cazul. insa, in decizia privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 3 ani se specifica ca se acorda aceste drepturi incepand cu data de 24.12.2012.
pai asta zic: copilu este nascut pe 23.12.2o1o. pe 23.12.2012 trebuia sa revin la munca dar am obtinut un certificat de handicap pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 3 ani. dar acest certificat este valabil pana la data de 19.12.2013 pentru ca pe 19.12.2012 a fost emis si este valabil un an.dar decizia de acordare a indemnizatiei a inceput la data de 24 .12.2012. eu cred ca ar trebui sa revin in 24 .12.2013, si nu in data de 20.12.2013.
multumesc frumos. neoficial ei stiu ca sunt insarcinata, oficial voi depune instiintarea in ziua in care ma intorc la munca. deoarece certificatul de handicap este valabil pana la data de 19.12.2013, banuiesc ca trebuie sa revin la munca incepand cu data de 20.12.2013, chiar daca copilul implineste 3 ani in data de 23.12.2o13.
si daca sunt insarcinata ma pot concedia?
nu ma ajuta nimeni?
avand in vedere ca am nascut in decembrie 2010, ma pot concedia indiferent de motiv?
Buna ziua,
am nascut pe data de 23.12.2010 si am stat in ccc 2 ani. In data de 19.12.2012 am obtinut un certificat de handicap pentru fiul meu si am prelungit ccc cu inca una an. acum trebuie sa revin la munca incepand cu ce data? avand in vedere ca certificatul de handicap este valabil pana in data de 19.12.2013? daca revin, am inteles ca vor sa imi reduca programul de munca la 4 ore si corespunzator si saalariul - desi se va lucra 8 ore. au dreptul sa faca asta? acum sunt insarcinata cu al doilea copil si ei au fost instiintati neoficial. acum le voi duce si adeverinta si instiintarea.