avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate arinaioana

Activitate arinaioana

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti care este termenul pentru a solicita executarea silita a unei sume de bani de la ramanerea definitiva a unei sentinte. Multumesc
Multumesc pentru raspuns.
Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ,daca exista, prin care penalitatile de intrziere se datoreaza pana la inceperea procedurii de executare silita.
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi indicati, daca se poate, actul normativ si articolul prin care se prevede neaplicarea penalitatilor si dobanzilor de intarziere pentru cheltuielile judiciare. Multumesc
Buna ziua,
Nu este vorba despre locuinta de serviciu. Este locuinta sociala.
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo solutie legala ca o matusa sa fie trecuta in contractul de inchiriere a locuinte sociale a nepotului.
Multumesc
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca pentru acelasi titlu executoriu sa fie facute doua popriri, o retinere din salariu si blocarea conturilor. Mentionez ca la o banca am un credit si trbuie sa platesc rata, iar la alta banca mi se vireaza salariul. Acest lucru poate fi considerat abuz?
Multumesc.
Răspuns la discuția respingere recurs
Va rog sa-mi spuneti ce am de facut in continuare, avand in vedere ca recursul a fost respins pe exceptia tardivitatii. Mentionez faptul ca de la pronuntarea hotararii (10.12.2012) si pana la 19.12.2012 data la care am depus cererea de recurs (inclusiv) au trecut 9 zile. Pot ataca cumva aceasta solutie pe care a dat-o instanta? Pot face contestatie in anulare?
Multumesc.
Răspuns la discuția respingere recurs
Am inaintat la judecatorie o actiune care a fost respinsa ca netimbrata. Nu am timbrat-o deoarece nu am primit citatia - a fost trecuta ca afisata de cei de la posta. Ca urmare a respingerii actiunii am facut cerere de recurs aratand motivele pentru care nu am timbrat actiunea si am solicitat repunerea pe rol a dosarului.
La termenul recursului am depus dovada achitarii taxei judiciare si a timbrului judiciar, asa cum era specificat in citatie.
Avocatul intimatului a solicitat respingerea recursului pe exceptia tardivitatii, ceea ce a si facut instanta, declarand recursul nul.
Buna ziua,

Am facut recurs la o incheiere data de un complet de judecata si mi-a fost respins pe exceptia tardivitatii. Incheierea a fost data in 10.12.2012, iar cererea de recurs a fost depusa in data de 19.12.2012. Este intradevar depusa tarziu?
Ce as mai putea face? Sa deschid alt proces la judecatorie sau exista si o alta cale de atac?
Multumesc
danacj a scris:

Cel mai bine va poate raspunde functionarul de la CAR.
De regula platile incep din luna urmatoare imprumutului.
Poate a fost o eroare de editare.

Buna ziua,
Revin asupra acestui subiect cu rugamintea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare:

Este legal ca un executor judecatoresc sa ceara infiintarea popririi asupra venitului unui debitor motivand ca imprumutul este restant, daca in contractul de credit incheiat nu este specificata data de la care se incepe rambursarea datoriei?
Multumesc.