avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate retierika

Activitate retierika

Bună ziua!
O firmă de taxi cu o mașină sau maximum două este obligată să aibă manager de transport?
Am citit un articol unde scria că doar peste două mașini e nevoie dar nu am găsit hotărârea sau legea cu care să argumentez.
Care este adevărul. Atașez articolul ;
[ link extern ] /
Răspuns la discuția Foaie de parcurs
Vă rog frumos să mă informați pe baza cărei legi sunt obligată sau scutită de întocmirea foiilor de parcurs și FAZ,pe baza cărui registru respectiv document pot deconta combustibil?
Dacă nu sunt obligată de intocmirea foiilor de parcurs si FAZ,atunci în ce cuantum pot deconta combustibil?
Mulțumesc anticipat!
Aș vrea să știu dacă este necesar completarea foii de parcurs la transportul în regim taxi,și dacă autoturismul este dotat cu ceas fiscal ,care înregistrează totalul de km parcurși? Dacă da ,cum trebuie corect completat? În regim de taxi este nevoie de deplasarea către preluarea clienților (la comenzile primite prin dispecerat) precum și după efectuarea cursei deplasarea către o stație taxi. Acesti km vor fi inregistrați ca km liberi. Trebuie acești km justificați pe foaia de parcurs chiar dacă se află deja pe ceasul de marcat,pe Raportul Z ?
Are dreptul un salariat angajat in luna iulie 2013,să beneficieze de concediu de odihnă , până în decembrie 2013 ? E adevărat că trebuie să ai 11 luni lucrate, ca să poți beneficia de concediu de odihnă? Dacă se poate merge in concediu ,care lege specifică acest drept?
Mulțumesc anticipat!

Discuție Mostenire
Fica mea a mostenit de la tatal ei un imobil.Dupa decesul lui nu am gasit in casa nici un act. Dupa multe cercetari in sfarsit am dat de CF-ul imobilului.Casa este pe numele strabunicului(din partea tatalui) fiicei mele. In imobilul respectiv a stat timp de multi ani (mai mult de 30) bunicii fetei,al caror mostenitor unic este ea.(pentru ca amandoi copii ai dansilor sunt decedati,unul di ei nu a avut familie iar celalalt este tatal fiicei mele)Timp de mai mult de 30 de ani,ei au platit impozitul,ei au stat in acel imobil si nu au avut nici un comflict cu nimeni.Tatal ficei mele a decedat in 2008 ,iar de atunci nimeni nu a venit sa ceara vre-un drept,iar impozitul si taxele au fost platite in continuare de fiica mea.