Bună ziua. Vă rog să-mi comunicati dacă am încheiat o Împuternicire Avocaţială cu un avocat în care este specificat la ,,să exercite următoarele activităţi "este scris, Redactare note scrise, iar mai jos este specificat şi să asiste/să reprezinte clientul în faţa Tribunalului ....., întrebarea mea este dacă avocatul trebuie să se prezinte şi la tribunal sau numai să depună înscrisuri?
Bună ziua. Vă rog să mă lămuriți cu privire la prevederile HG. nr. 153/2018, Regulament acordare sporuri. Menționez faptul că lucrez la DGASPC încadrat pe funcție publică pe Serviciul Intervenții în Regim de Urgență unde conform acestei legi este prevăzut un spor de la 25% până la 50% din salariul de bază acordat:
1. personalului din unităţile de asistenţă socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale, cu cazare/fără cazare, pentru copiii care săvârşesc fapte penale şi nu răspund penal, precum şi din serviciile de intervenţie în regim de urgenţă/centrele de primire în regim de urgenţă;
dar eu am un spor de 10%, conducerea motivând că nu se poate aplica prevederile HG, deoarece sunt pe funcție publică, iar în contextul HG nu am găsit explicații în acest sens.
Bună ziua. Am cumpărat un autoturism și urmează să-l înmatriculez, iar la actele solicitate este și ,,În situația în care certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă și o altă persoană se vor prezenta și documentul care să ateste dreptul legal în virtutea căruia persoana poate folosi verhiculul, în copie și original". Menționez faptul că unicul proprietar vreau să fiu trecută eu si să dau în folosință fiului meu. Vă mulțumesc.
Buna seara, lucrez ca si psiholog in cadrul unui DGASPC, la un centru pentru persoane cu dizabilitati. Conducerea institutiei ma obliga prin decizie sa fiu manager de caz pentru 50 de beneficiari. Intrebarea mea este daca conducerea institutiei ma poate obliga sa fiu manager de caz si psiholog in acelas timp,si daca managerul de caz trebuie sa faca parte din aparatul propriu al institutiei? Ma intereseaza daca conform legilor in vigoare un manager de caz poate fi functionar public sau personal contractual, avand in vedere ca personalul din aparatul propriu al DGASPC sunt functionari publici?
Care este perioada în care se poate recunoaște paternitatea copilului nou născut la starea civilă și după expirarea termenului legal care sunt procedurile care trebuie efectuate și ce acte sunt necesare?