avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela

Care este instituţia care are atribuţia de a monitoriza măsura de tutelă?
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 22:26, 25 Iunie 2019
Autoritatea Tutelara din cadrul primariei sect x...raza domiciliului in casa unui adult interzis, protectia copilui in cazul uni minor.
în oraşe şi comune pentru copil minor cine monitorizează tutela şi conform cărei legi?
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
palma, utilizator
În România, autoritatea tutelară este o instituție a autorităților publice locale, instituție fundamentată de Codul Familiei. Autoritatea tutelară are atribuții privitoare la stabilirea și organizarea tutelei, la supravegherea, controlul și îndrumarea activității de ocrotire a minorului, participă activ la judecarea cauzelor cu minori, precum și a prevenirii separării minorului de părinți. Practic fiecare primărie ar trebui să aibă un serviciu sau o persoană cu responsabilități legate de tutelă. La nivel județean (și la nivelul sectoarelor municipiului București) există un organism suplimentar, DGASPC, care are responsabilități complementare în protecția minorilor împotriva abuzurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela-masura de protectie adabia adabia Dupa legea 272/2004 tutela este o masura de de protectie alternativa a copilului care se instituie de catre instanta la sesizarea Protectiei copilului. Dupa ... (vezi toată discuția)
Moștenirea minorilor: în ce condiții are curatorul special acces la conturile lor bancare? cosming2018 cosming2018 Buna ziua, Am o intrebare, si am nevoie de indicatii, de la cineva care cunoste bine legea si sa imi raspunda pe articole de lege. Cineva care s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenitor minor Vignoli  Rusoiu Vignoli Rusoiu In cazul in care se doreste o tranzactie in fata instantei de catre mama unui minor iar autoritatea tutelara nu este de acorda ce solutii credeti ca ... (vezi toată discuția)