avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate vasileroibu

Activitate vasileroibu

Mulțumesc!


gi-jane2 a scris:

impozit plateste proprietarul, nu chiriasul. Curent trebuie platit pe perisoada cat ati avut contract.

Bună ziua! În perioada 2016-2020 am avut un contract de închiriere cu o Casă de Cultură, pentru o sala de dans . Pe toată perioada am achitat chiria aferenta și am reziliat contractul de închiriere în octombrie 2020. Menționez ca sediul este proprietatea Primariei, dat spre administrare Casei de Cultură, care are personalitate juridica și plătește 50% din valoarea chiriilor Primăriei. Am fost somat de Primărie sa plătesc impozit pe teren și clădire și curent electric pe toată perioada. Este normal?
Buna seara !Sunt managerul unui Centru Cultural, institutie cu personalitate juridica, aflata in subordinea primariei. Detin, de asemenea, si functia de consilier local. Va rog sa-mi spuneti daca pot vota bugetul primariei, buget care cuprinde si bugetul institutiei pe care o conduc. In bugetul primariei se va vota numai transferul catre Centrul Cultural, bugetul acestuia fiind apoi aprobat prin decizie de catre Primar,
Bună dimineața! O persoană care este administrator al unui PFA (apicultura) poate deține funcția de viceprimar ?
Vă mulțumesc!
Multumesc ! O zi bună!

Cornel Vasile a scris:

Legea 161/2003
Art. 88
(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:
......
c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;
....

Bună ziua ! Sunt managerul unui Centru Cultural, înstitutie cu personalitate juridică, aflată în subordinea consiliului local. Am candidat pe lista de consilieri și în urma alegerilor pot fi consilier local. Vă rog să îmi spuneti daca sunt compatibil cu această funcție de consilier local și dacă voi fi numit ce repercursiuni ar putea fi.
Multumesc mult!

Bună ziua ! Ce trebuie să facă o soție cu un copil de 1 an care nu mai poate suporta cum se comportă soțul și după multe discuții în care a încercat să îmbunătățească relația, fara reusita, dorește să divorteze. Mentionez ca locuiesc în aceeași casă cu părinții lui, proprietatea sotului dinainte de căsătoriei, și doresc să plec cu copilul, contrar voinței acestuia, pentru a locui în alt oraș unde dețin în proprietate un imobil .
Avem 1 an și jumătate de căsătorie. Va multumesc !
Buna dimineata ! Am obtinut un premiu in cadrul unei emisiuni tv si as dori sa stiu daca trebuie sa platesc impozit pentru acesti bani ? Va multumesc !
Va multumesc!