Salutare,
M-am vaccinat anti-COVID cu doza 3 in data de 20.01, si as dori sa stiu daca aceasta zi trebuie luata obligatoriu in ziua vaccinarii, sau poate fi luata si ulterior, la nevoie, cu o informare in prealabil a angajatorului.
Din textul de lege nu se deduce cum ca trebuie luata in aceeasi zi.
Mai mult, vaccinarea in cazul meu a avut loc intre orele 17 si 18, deci dupa programul de munca. Care e logica ca angajatorul sa ma oblige sa o iau in aceeasi zi?
[ link extern ]
(6) Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajații au obligația de a informa angajatorul cu privire la opțiunile de programare a zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea asigurării în condiții optime a funcționării activității acestuia.
Inca ceva legat de modul in care se poate solicita acest drept:
www.avocatnet.ro/articol_595...
Eu as dori sa imi iau aceasta zi si ulterior, deja e tardiv sa vorbim despre data de 20 care oricum a trecut, si in care am muncit.
Eu vad aceasta zi ca o zi de bonus din partea statului, nu este ca la donare de sange unde e specificat in clar ca trebuie sa fie luata in ziua donarii.
Angajatorul spune ca lipsa normelor de aplicare lasa loc de interpretare, iar ei (firma) o vad ca pe o zi in care mergi sa te vaccinezi, si nu ca pe o recompensa pt ca te-ai vaccinat, de aceea nu ne lasa sa o luam ulterior.
Cu toate acestea, legea permite.
Au dreptul sa imi refuze aceasta zi libera daca vreau sa mi-o iau peste o luna, doar pentru ca asa au stabilit ei printr-un mail, in Oct. 2021?
Multumesc