avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Noua Zeelanda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Noua Zeelanda

Situatia e in felul urmator:
Am fost in Noua Zeelanda in ianuarie 4 persoane, si abia luna asta am primit in posta o amenda de viteza, surprinsa pe o camera radar fixa.
Noi cei care am condus masina pe acolo, nu am facut excese de viteza, rar daca am depasit cu 5-7 km/h viteza (la ei maxim este 100).
Problema este ca la data/ora respectiva, nu eram eu soferul, ci al doilea sofer (additional driver) din contractul facut cu firma de car rentals. Deci masina a avut 2 soferi inregistrati, eu fiind persoana principala din contract (cea care a rezervat masina online).
Ce pot face in situatia aceasta?
Noi (mai putin cel de la volan) obisnuiam sa mai facem poze cu telefonul la peisaje iar eu de pe bancheta din spate am 2 poze cu telefonul facute din data respectiva, una la 9:23 alta la 9:51 in care se vede mana ei pe volan. Pe amenda apare ora 9:42. E mai mult decat evident ca ea a condus in dimineata aceea, in plus tin minte perfect ziua respectiva, in care eu nu am condus deloc masina.
Voiam sa intreb, dpdv legal, cum pot contesta eu amenda, daca sunt sigur ca nu imi apartine?
Am incercat sa vorbesc cu persoana respectiva (atunci era prietena mea, acum nu mai este), insa evident ca nu recunoaste nimic.
Daca imaginile radar pe care am sa le cer politiei neozeelandeze nu pot dovedi clar cine a condus masina, se poate anula amenda in instanta?
E o situatie probabil mai rar intalnita, dar as vrea sa stiu cum se procedeaza. Eu clar nu voi plati o amenda ce nu imi apartine.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:50, 29 Iulie 2020
intrebati la ambasada noii zeelande, care este la bruxelles. fapta s-a petrecut acolo, amenda ati primit-o de acolo,...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2020
adriandimitriu, utilizator
La ambasada? Dar ce treaba are ambasada? Contraventia s-a petrecut acolo intr-adevar, si mi-au trimis-o mie in posta, dupa 6 luni. Eu fiind “main driver”, desi mai exista un additional driver in contract.
Nu ar fi trebuit sa imi trimita si o poza, ceva? Sau un formular pe care sa completez cine a fost soferul?
De unde credeti ca stim noi ce prevede legislatia de acolo, daca sunt obligati sau nu sa va trimita poza, daca aveti sanse de castig daca contestati amenda cu motivul invocat de dvs., etc.?
Este aproape rau aceasta tara si vizitata des de romani pentru a stii toate astea...

Cautati legislatia rutiera de acolo si spor la studiat, nu cred ca o sa primiti un raspuns mai bun ca acesta.
cu scuze, singura varianta rezonabila e sa platiti amenda si va intelegeti cu driverul aditional.

Roger25 a scris:

La ambasada? Dar ce treaba are ambasada? Contraventia s-a petrecut acolo intr-adevar, si mi-au trimis-o mie in posta, dupa 6 luni. Eu fiind “main driver”, desi mai exista un additional driver in contract.
Nu ar fi trebuit sa imi trimita si o poza, ceva? Sau un formular pe care sa completez cine a fost soferul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e mai bine ? gibi gibi Prietena mea a primit acasa o "citatie" care ii cere sa declare cine a condus autoturismul ei pe raza judetului Ploiesti in ziua X (ea nu are carnet de ... (vezi toată discuția)
Filmarea de pe aparatul radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care nu se observa pe filmarea de pe apratul radar persoana care conduce autoturismul se poate anula procesul ... (vezi toată discuția)
Modalitate de obtinere a fotografiei proba iulic iulic Ma aflu in urmatoarea situatie: Am imprumutat masina, de mai mult ori, unor persoane din familie. Am primit prin posta o instiintare din partea politiei, ... (vezi toată discuția)