avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate Mere_verzi

Activitate Mere_verzi

Răspuns la discuția Legea 112 - data construirii
Multumesc pt raspuns, m-ati lamurit! Si eu banuiesc ca este mai veche de 1950. Ce ma interesa pe mine este este anul real al construirii casei, nu neaparat ce apare in acte. Ori daca a fost nationalizata, dupa cum ati spus si dvs, cel mai probabil este mai veche de 1950, chiar daca proprietarul spune ca e din 1955.Eu nu am vazut actele de proprietate, dar cred ca e posibil ca prima mentiune sa fie legata de 1955 si de aici sa presupunerea ca anul constructiei e din 1955.
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca un imobil (locuinta) construit in 1955 ar fi putut fi nationalizat? Este vorba de un apartament intr-o casa, despre care proprietarul actual spune ca este construita in 1955, dar ca a fost cumparata pe baza legii 112. Din cate stiu eu, nationalizarea imobilelor a inceput in 1950, cand s-a dat decretul. Pot sa concluzionez ca daca un imobil a fost nationalizat, el a fost construit inainte de 1950 sau si se putea construi si dupa tot in regim de proprietate privata? Exista si posibilitatea ca un imobil sa fie construit anterior datei care apare ca an de constructie in actele de proprietate?
Multumesc!
Răspuns la discuția Coplatitor in CVC
Ideal ar fi ca persoana coplatitoare sa ajute doar la obtinere/plata creditului, fara a aparea si in contractul de vanzare-cumparare. Cei de la banca nu au putut sa imi dea un raspuns clar, mi-au spus ca se putea pana in 2015, dar ca nu stiu sigur daca se mai poate acum.
Legea 50/1991 spune ca :
" Art. 1
(1)Executarea lucrărilor de construcţii este permisă numai pe baza unei autorizaţii de construire sau de desfiinţare.
Art. 11
(1)Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă, caracteristicile iniţiale ale construcţiilor sau aspectul arhitectural al acestora:
a)reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate;
b)reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei;
c)reparaţii şi înlocuiri de sobe de încălzit;
d)zugrăveli şi vopsitorii interioare;
e)zugrăveli şi vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de faţadă şi culorile clădirilor;
f)reparaţii la instalaţiile interioare, la branşamentele şi racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcţiilor, în limitele proprietăţii, montarea sistemelor locale de încălzire şi de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum şi montarea aparatelor individuale de climatizare şi/sau de contorizare a consumurilor de utilităţi;
g)reparaţii şi înlocuiri la pardoseli;
h)reparaţii şi înlocuiri la finisaje interioare şi exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, la trotuare, la ziduri de sprijin şi la scări de acces, fără modificarea calităţii şi a aspectului elementelor constructive;
i)lucrări de întreţinere la căile de comunicaţie şi la instalaţiile aferente;
j)lucrări de investigare, cercetare, expertizare, conservare şi restaurare a componentelor artistice ale construcţiilor prevăzute la art. 3 lit. b), cu avizul Ministerului Culturii şi Cultelor şi al autorităţii administraţiei publice judeţene sau locale, după caz;
k)lucrări de foraje şi sondaje geotehnice pentru construcţii de importanţă normală sau redusă, situate în afara zonelor de protecţie instituite pentru zăcăminte acvifere;
l)lucrări de construcţii funerare subterane şi supraterane, cu avizul administraţiei cimitirului."
Buna ziua,
Ma intereseaza obtinerea unui credit locativ, impreuna cu un coplatitor, in vederea achizitionarii unei locuinte. Am inteles ca persoana coplatitoare va fi trecuta in contractul de credit, dar ea va aparea obligatoriu si in contractul de vanzare -cumparare a locuintei sau e optional?
Multumesc
Buna ziua,
Am o intrebare legata de suprafetele minime pe care trebuie sa le aiba o casa-locuinta individuala noua - proprietate privata, unde sunt ele reglementate? Am citit legea locuintei 114/1996 si nu imi este foarte clar daca ea se aplica doar la blocuri sau si la case individuale.
Multumesc!
Buna,
Poti incerca sa adaptezi un contract general de prestari servicii, pe care l-a postat altcineva, tot pe forumul acesta .
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru informatiile oferite!
Buna ziua,
In urma obtinerii unui certificat de urbanism in vederea desfiintarii unei constructii aflate pe limita de proprietate, s-a cerut acordul notarial al vecinului de la calcan. Avand in vedere ca imbilul vecin pare a fi parasit, deci vecinul nu locuieste acolo, cum se poate da de urma acestuia, pentru a-i obtine acordul? Am facut o adresa la directia sectoriala de taxe si impozite, expunand problema, insa mi s-a comunicat ca nu mi se poate dezvalui identitatea vecinului, din cauza secretului fiscal, conform codului de procedura fiscala. D-na de la serviciul de urbanism, care a emis certificatul, spune ca primaria trebuie sa fie impartiala si deci nu s-ar putea formula o cerere din partea primariei catre directia de taxe. Intrebarea mea este ce se poate in astfel de situatie, care este calea de a identifica vecinul? Multumesc!