Buna ziua,
Am o societate de tip srl-D, deci neplatitoare de TVA. Doresc sa inchei un contract de realizare site pentru o societate din uniunea europeana. Ce formulare trebuie sa completez pentru a intra in registrul operatorilor intracomunitari si a deveni platitor de TVA doar pentru operatiunile intracomunitare? Sau in acest caz voi plati tva pentru orice fel de operatiuni?
Va multumesc
Buna ziua,
As dori sa-mi raspunda si mie cineva la urmatoarele intrebari. O firma din Romania neplatitoare de TVA executa o lucrare ( executare site web design ) pentru o firma din Anglia la randul ei neplatitoare de TVA. Cum se intocmeste in acest caz factura? Cu sau fara TVA? Daca se face cu TVA cine il plateste? Avand in vedere ca firma din Romania are cont in ron factura se poate face in lire?
O a doua intrebare ar fi daca aceasta lucrare ar fi realizata de o firma platitoare de TVA? Care ar fi pasii de urmat?
Va multumesc
Sunt angajata intr-o firma cu 5 salariati. Deoarece am studii superioare economice am fost incadrata pe post de economist, fiind singura persoana din firma care se ocupa de situatiile financiare. Intrebarea mea este daca pot semna bilantul anual avand in vedere ca nu sunt incadrata ca director economic sau contabil sef.
Va multumesc
Referitor la completarea declaratiei 392A ma intereseaza urmatorul lucru: In cifra de afaceri ar trebui incluse si livrarile intracomunitare?
Mentionez ca in anul 2012 am avut un venit in valoare de 3000 lei provenit din prestarea unui serviciu intracomunitar si ca acesta se reflecta in jurnalul de vanzari la pozitita: alte lucrari scutite cu drept de deducere.
Buna ziua, firma la care lucrez are ca obiect de activitate crearea de pagini web design si doreste sa faca unui programator un contract de voluntariat (bineinteles ca si acesta ar fi de acord). Din punt de vedere legal este posibil?