avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate _mihaelam_

Activitate _mihaelam_

Buna ziua,
Am fost angajata pe perioada determinata 3 luni, toate au fost ok, pina in ziua cand am semnat contractul, mi s-au adus acuze de zvonuri cu privire la salarul meu , eu avind si inainte o functie ok la vechea firma.
Pot sa dau in judecata firma sau persoana de la resurse umane care provoaca zvonurile la nivel mai inalt, eu deocamdata nu zic nimic (nu vad rostul), nu am la cine si nici nu incerc ca cine stie ce mai provoc. Astept sa vad cand imi expira perioada si ce o sa se intimple.
Ce ma sfatuiti sa fac.
Răspuns la discuția instructiuni
Buna ziua,
IPSM si IL trebuie afisate in zona utilajelor?
Si in ce lege scrie?319.
Multumesc,
Răspuns la discuția Instructiuni de lucru
Buna ziua,
Gasesc undeva in lege sa scrie ca nu trebuie afisate la fiecare utilaj IPSM sau IL.
Am o problema ca responsabilul SSM imi spune ca trebuie afisate , ex. linga polizor IPSM-uri
Multumesc,
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca va ocupati de intretinerea lui cel mai corect ar fi un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
In fapt, se pare ca asa si este dupa cum relatati.

Testamentul autentic poate fi revocat daca se razgandeste ulterior.

Dar in cazul in care sunt doi soti proprietari si nu au mostenitori cum e mai bine pt cel care moare ultimul, testament. Am inteles ca pot cere parte din avere rudele de gradul 1, din ambele parti.
Multumesc
Buna ziua,
Daca raman cu 12 zile de concediu neefectuat din anul 2012 se plateste sau trebuie efectuat in 2013?
Multumesc,
Multumesc de consultanta.
Multumesc de raspuns, am verificat exista semnalizari de risc.
Mai am o intrebare referitoare la instructajul periodic, se face procesul verbal cu subiectele din tematica pe luna in curs SSM si SU. De ce trebuie trecut in fisa SSM si SU a ficarui muncitor tot ce scriem in PV, nu este suficient sa scriem in rubrica din fisa conform proces verbal din data de ......., este o munca titanica luna de luna si daca ai si mult personal.
In procesul verbal scrie prezentii, absensi se vor instrui la data de....
Multumesc de raspunsul promp si la obiect, sunt cam noua in acest domeniu si nu am facut cursuri SSM.
la intrarea in sectie am un panou mare care cuprinde toate semnalizarile de securitate si sanatate, este suficient sau ar trebui pus un panou la fiecare strung cu cerintele HG 971/2006.
Multumesc,
De ceva timp am preluat un atelier de strungarie.
Pe strunguri sunt puse la vedere instructiunile vechi cu tot cu NTS, am facut unele noi conform cerintelor instructiuni de lucru si instructiuni de protectia munci.
Intrebarea mea este trebuie expuse pe fiecare masina in parte tinind cont ca sunt cam cinci pagini sau puse intr-un loc unde au acces tot personalul.
Multumesc,