avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Activitate kooriz

Activitate kooriz

Multumesc.
Buna, am si eu o intrebare. Cum se intelege ca renuntarea se face decat cu invoirea celeilalte part?
Prin exemplu daca eu am in 6 decembrie procesul, atuncia acolo spun in fata tuturor ca vreau sa renunt la judecata, si atuncia el o sa fie intrebat daca este de acord? Asa sa inteleg sau cum? Puteti sa-mi dati un exemplu mai precis?
Răspuns la discuția retragere chemare in judecata
Multumesc pentru raspuns.
Cineva ma poate ajuta cu un discurs sau ceva, ca eu nu prea ma pricep la asa ceva, si nu stiu cum sa informez pe judecatoara. Motivul retragerii este, ca am ajuns la un acord cu fostul sot, si din cauza programului meu de lucru nu prea putem urmarii un program stabilit, o sa-l ia cand eu o sa lucrez pana seara( 2 zile/saptamana dar nu este in fiecare saptamana aceasi zi, ci difera intodeauna).
Buna ziua!
In luna septembrie am dat in judecata pe fostul sot pentru modificarea programului de vizita, primul termen a fost in octombrie, dar a fost amanat procesul la 22 noiembrie.
Acuma iarasi a fost amanat la 6 decembrie, pentru administrarea probelor , dar intre timp ne-am ajuns de acord.
Vreau sa intreb ca daca vreau sa retrag chemarea in judecata ce proceduri trebuie sa fac, sau se poate? Trebuie in scris sau verbal?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Nu sunt de acord, deoarece trei zile continuu pe saptamana fara mama lui e foarte mult pentru o fetita de 2 ani, de la 3 luni doarme cu mine in aceasi pat, e foarte atasat de mine. Mereu cand vine tatal lui dupa ea, ea plange si ma strange ca sa nu dau drum. Si asa nu cu el a petrecut timpul, ci cu bunica, deoarece a luat, l-a dus la mama lui, si cand a terminat cu lucru a stat vreo ora cu fetita si ducea acasa. Si sa nu-mi ziceti ca vreau sa-mi impiedic relatia lor, deoarece eu nu pe doua weekenduri am cerut, ci i-am propus fiecare vineri de la dupa amiaza pana la sambata seara, cand relativ el e acasa, si nu la lucru. Chiar daca as vrea sa-l ia in timpul saptaminii candva o ora sau doua dupa amiaza asi da, dar vreau sa fie stabilit un program decent pentru fetita, care e obisnuit cu mine, mentionez ca si cand am fost casatoriti, nu m-a ajutat deloc cu crestere( singura le faceam baie pentru fata, niciodata nu imbraca, dezbraca, nu a schimbat pempers, etc).
Bine multumesc, dar sa nu punem accentul la mediere, deoarece cunosc bine pe fostul sot, si si cu mediere, si fara mediere nu o sa fie acord cum eu cer. Cand am fost la autoritatea tutelara si acolo nu a dat acordul si a zis ca el este incapatinat cu acel program pe care el cere, deoarece are acelasi drept ca eu. Intrebarea mea este sa ma ajutati cu niste argumente pe care pot sa folosesc la proces, sa am putin mai multa sansa. Exemplu:. poate sa fie important varsta copilului? poate conta ca merge la cresa, sau cu timpul la gradinita, scoala, si programul asta nu i-le afecteaza pe micuta? nici nu stie unde e locul ei. Mai dati-mi cateva exemple ce pot spune impotriva programului cerut de el.
Nu putem sa ne intelegem, nici nu o sa vina la mediere.
Buna ziua. Sunt o mamica divortata din aprilie 2012.
In 22 noiembrie o sa fie procesul pentru modificare programului de vizita a tatalui, pe care eu le-am cerut, deoarece actualul program este stabilit asa:
fiecare marti, joi si sambata de la ora 10 pana la ora 20
Mentionez ca fetita acuma implineste 2 ani, si intotdeauna cand vine acasa are un comportament tulburat.
De la 1 decembrie trebuie sa mearga la cresa, si eu nu vreau ca o zi sa mearga, o zi nu, deoarece nu o sa obisnuiasca niciodata.
Eu am cerut sa fie modificat programul incat sa mearga in fiecare vineri dupa cresa pana la sambata la ora 20, dar tatal nu este de acord, ci el vrea ca de la joi dimineata apx. ora 10 pana la sambata la ora 20 sa fie la el.
Va rog sa-mi ajutati ce argumente pot sa mai spun pentru doamna presedinte ca sa am mai mare sanse pentru a castiga? Nu am bani sa-mi angajezi o avocata care sa ma protejeze.
Răspuns la discuția Program de vizita minori
Da se poate, deoarece fata mea a avut un an si cinci luni cand am divortat, si tatal a primit program de vizita pe fiecare marti, joi si sambata de la ora 9 pana la 20 cu luare la domiciliu.
Răspuns la discuția Nu este de acord cu cresa
Am depus o cere pentru modificarea programului de vizita, deoarece nu-l face bine programul stabilit pentru copil (Fiecare marti, joi, si sambata de la ora 9 pana la ora 20), si am zis lui sa dea acord la fiecare vineri pana sambata, deoarece daca copilul va merge in cresa, gradinita, etc nu e un program potrivit, si a zis ca el nu da acordul lui sa-l inscriu in cresa. In cresa de stat cere adeverinta de venit de la ambii parinti, si daca el nu e de acord, atunci nici adeverinta nu da.
Probabil ca se imbolnaveste mai rar la cresa, dar si vara era bolnava vreo 3 ori, deoarece era cald, si la ei toata ziua era afara in bazin, si dupa aia duceau inauntru in casa unde era pornit aerul conditionat.
Si inca de aceea nu vreau sa fie toata ziua acolo, ca au doi caini german ciobanesc inauntru in casa. Dar nici mama lui nu a zis ca o sa aiba grija de copil, numai el crede asta, deoarece si ea are lucru, e administrator in proprie afacere.