avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters26766

Activitate ContSters26766

Am un SRL cu o amenda de la ITM pe care nu am platit-o. Ce se va intimpla cu SRL-ul daca nu voi plati amenda?
Am construit o cladire cu citeva apartamente.
Am vindut un apartament de la parter si dupa ce s-au mutat in el au aparut probleme cu condensul si mucegai in dormitor.
Am incercat sa le rezolvam problemele nefiind siguri daca e vina lor sau a noastra. Si m-am convins ca nu e din vina constructorului. E din cauza ca fiind apartament nou trebuie aerisit des sa se usuce tencuila. Si cumparatorii nu au facut-o.
M-au dat in judecata si expertul a facut un raport in defavoarea mea a constructorului. Eu sunt convins ca nu e vina mea.
Ce trebuie sa fac mai departe ca sa cistig procesul?

Buna ziua

Vreau sa cumpar un teren in leasing si sa construiesc apartamente pe el pe care sa le vand.

Exista cumva o lege a leasingului care sa te protejeze daca firma de leasing da faliment?
Cum pot obtine autorizatia de constructie si cum pot sa vand apartamentele din moment ce nu sunt eu proprietarul terenului?

Va multumesc
Am incheiat la notar un precontract de vanzare pentru un apartament intr-o constructie noua pe care am construit-o anul trecut. Am primit avans 10000 EUR urmand ca restul sa ii primesc pana la 31.01.2007

Viitorul proprietar s-a mutat in el acum 2 luni iar in acest timp apartamentul a facut condens pe pereti. Pentru a rezolva aceasta problema am izolat toata constructia pe dinafara urmand sa repar si pe dinauntru apartamentul cu pricina astfel incat condensul sa dispara. Dar cumparatorul nu mai vrea sa il cumpere.

In precontract scrie :
- daca cumparatorul se razgandeste si nu mai cumpara pierde cei 10000 EUR
- daca vanzatorul se razgandeste si nu mai vinde da inapoi 10000 EUR si in plus 2000 EUR penalitati

I-am spus ca nu vreau sa ii opresc toti 10000 EUR pentru ca s-a razgandit ci doar 1500 EUR si el mi-a spus ca ma da in judecata

Cum credeti ca ar trebui sa procedez?