avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate JosefC

Activitate JosefC

Răspuns la discuția Stergere cazier judiciar
Am inteles.Va multumesc frumos stimate domn.
Buna,am o intrebare si anume...se sterge vreodata cazierul sau ramane 'patat' pe viata...chiar si dupa cererea de reabilitare...am dosar penal,am primit condamnare cu suspendare si scrie asa...
'În temeiul art. 81 C. pen, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, stabilind termen de încercare de 2 ani şi 8 luni'

...dupa acesti 2 ani si 8 luni se sterge automat cazierul,sau trebuie sa cer personal unui judecator reabilitarea.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Partaj apartament
am inteles treaba asta,va multumesc ptr raspuns,insa...in caz de partaj,care va fi obligat sa plece din apartament si cine va ramane?pentru ca in caz de divort,niciunul din noi nu va vrea sa plece din apartament,dar totusi unul va fi nevoit sa o faca....
Buna,am si eu o intrebare.Sunt casatorit,si sotia a facut credit,dupa casatorie,prin 'prima casa' sa ne luam un apartament deoarece eu nu am putut din cauza contractului pe perioada determinata.
Intrebarea mea este,in caz de divort,am vreun drept asupra apartamentului,adica in caz de doamne fereste,care din noi va fi nevoit sa plece?
Am eu mai putine drepturi decat sotia,ea fiind pe actele creditului?
Va multumesc anticipat.
buna ziua.as dori sa stiu daca depun plangere impotriva cuiva,iar ca proba la dosar,aduc inregistrari cu convorbirile de pe mobil,sunt luate in considerare...
am facut o mica 'afacere' cu cineva,nu am chitante,nu am martori,decat toate inregistrarile,convorbirile in care sunt specificate sumele de bani date...
buna,am si eu o intrebare.
se pot obtine de la serviciul inmatriculari contra cost doar tablele propriu ziuse cu nr provizorii,pe baza dovezii de circulatie provizorie...precizez ca dovada e expirata din 2012,si am nevoie doar de numerele rosii, NU pentru a circula cu masina, ci doar in vederea inmatricularii.
va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Nu mai dau de noul proprietar!
separatistul a scris:

inseamna ca sunt baieti seriosi si nu circula fara sa-si plateasca darile(RCA , vigneta) .
incercati sa dati masina in urmarire...nu stiu daca este posibil , dar poate merge si are rezultat .

cu "furatul" placutelor , nu o sa pateasca nimic , deoarece , datoria primului cumparator era de a-si trece in drepturi bunul care , dealtfel figureaza pe numele celui care ....este si vanzator si proprietar!
cum se poate demonstra furtul , cand masina este revanduta unei persoane care nu este tret in contractul initial ?

...de aceea nici eu nu mai inteleg nimic,este prea complicata treaba si nu cunosc caile legale sa se circule cu masina mea,si mai ales sa imi pot scoate masina de la impozite,ca nu imi comvine sa platesc ptr altul.
O sa ma duc sa ma interesez la politie ce e de facut,poate ma pot sfatui ei,daca nu merge nici asa,o voi da in urmarire, si sper sa fie oprit si "obligat" cumva sa dea de mine ptr rezolvarea problemei !
Răspuns la discuția Nu mai dau de noul proprietar!
separatistul a scris:
nici nu trebuie sa dati de vre-un proprietar , vreodata , o sa va vina acasa o amenda ceva , si in PV o sa-i vedeti numele .
in acel moment , va puteti intalnii cu el , si veti merge sa modificati toate actele masinii .
nu vrea , nu-i nimic , atunci va puteti insusi placutelede imatriculare . si gata povestea .

interesanr e ca,de cand am vandut masina, absolut nicio amenda, instiintare nimic...doar ca eu platesc in continuare impozitul pe ceva ce nu folosesc! e frustrant.

av_silvia_margineanu a scris:
Ar fi trebuit sa mergeți la Serviciul de înmatriculari sa solicitati înregistrarea instrainarii in baza actelor de vinzare-cumpărare.

repet, am pierdut acel act de vanzare-cumparare facut de mana,pe capota masinii...Stiu doar unde stau parintii celui care i-am vandut masina,dar ei zic ca el este plecat de ani buni, si logic ca nu or sa imi dea cnp-ul lui sau orice date despre el.
Plus ca daca el a vandut masina la scurt timp dupa ce a cumparat-o, logic ca nu o sa vrea sa plateasca impozitul,iar actualul proprietar, nici nu stiu cine e...
Buna tuturor.am o nelamurire si cateva intrebari.Problema sta in felul urmator:
Acum 3 ani am vandut o masina,proprietate personala,cu contract v-c facut "de mana" cu martori.Ma intelesesem cu respectivul sa il las sa circule cu actele mele,adica sa nu treaca masina pe numele lui,iar el sa imi plateasca impozitul anual.
De aici incep complicatiile si anume,el peste putin timp a vandut masina altcuiva si a plecat din tara si nu mai pot da de el nicicum!Problema si mai mare este ca eu am pierdut acel contract "de mana" iar toate actele in original i le-am dat lui.
Intrebarea e...ce metode legale exista de a-mi recupera banii de pe urma impozitelor din momentul in care am vandut masina ?!
Am auzit o chestie cum ca,daca imi vad masina prin trafic,ii iau numerele iar "propietarul" din momentul de fata nu isi poate scoate alte nr fara acordul meu?
Va multumesc anticipat ptr raspunsuri,
Discuție Informatii PFA
Buna ziua,am lucrat aprox 1 an de zile cu PFA,iar de 2 ani incoace nu il mai folosesc.as dori sa stiu daca in toti acesti 2 ani de zile,sunt nevoit sa platesc toate impozitele si taxele.Am hartii prin care sa dovedesc incheierea contractului PFA intre mine si angajator.Va multumesc anticipat.