buna ziua. stau la etajul 2 al unui bloc si am un vecin care are data gaura in zidul blocului si scos un burlan de la o soba 1 metru in exterior si tot timpul cand face focul imi afuma balconul si daca tin geamul deschis imi intra tot fumul in casa . La cine trebuie sa ma adresez , la ce institutie ca , cu vorba buna nu se poate.? va multumesc anticipat
nu au pus in executare sentinta deoarece ai ne-au dat in judecata In 2007 el a deschis un nou proces de grantuire si revendicare deoarece el spune ca ii lipsesc 50 m patrati din proprietate, si experti care au fost au scris in alcte foarte clar ca suparafata respectiva se afla la veninul din parte opusa care este neam cu el , in speta cladirea care este foarte aproape de mine este o magazie de lemne .
In anul 2002 am dat in judecata un vecin ( acum a decedat) cand au construit casa nu aveau aviz de constructi impreuna cu schita in care prevedea distanta intre noi si vecini , intre noi a existat un gard la 1 m distanta de casa , si la stricat intro zi cand nu eram acasa si a construit o magazie foarte aproape de peretele casei mele ( 50 cm) . In 2007 am optinut o hotarare definitiva si ievocabila , In 2007 el a deschis un nou proces de grantuire si revendicare deoarece el spune ca ii lipsesc 50 m patrati , au fost 4 experti care au spus ca aicei 50 mpatrati sunt in partea opusa ( la vecinul de langa el , care este chiar neam cu el ) si problema ce mai importanta este ca , cand ploua sau ninge toata apa si zapata pe prelinge pe pereti mei si mi-au distrus 2 camere in care nu pot locui va rog sami spuneti ce am de facut ca si acum ma judec va multumesc anticipat
Confitm cele spuse de fyorre,cu mentiunea ca mai sunt 2-3 asociatii de locatari foarte mici pe cate o scara sau 2 de bloc.si eu locuiesc in tg.neamt si am o locuinta in care nu sta nimeni,care este situata intr-um bloc de 100 garsoniere care are infiintata o asociatie de proprietari doar pt cele 100 garsoniere.Aceasta asociatie este infiintata prin acea firma de intermediere(cum ii mai zic unii "asociatie la nivel de oras")care apartine primariei.
Problema mea este ca in aceasta luna m-am trezit cu datorii la apa (20m cubi-adica 117 ron),cu toate ca in garsoniera mea nu locuieste nimeni de mult timp si eram dat in scadere.Prin "bunavointa"asociatiei de proprietari si a acestei firme de intermediere,m-am ales cu datoria respectiva eu si ceilalti proprietari care nu locuim acolo si suntem dati in scadere,motivandu-se de catre asociatia de proprietari ca este apa pierduta in subsolul blocului in care este sparta o teava.Mentionez ca in urma cu 2 luni am inregistrat personal o sesizare scrisa privind spargerea conductei in subsol, la acea firma de intermediere care are si obligatia de a efectua reparatiile datorita unui abonament de 10 ron care il iau de la fiecare apartament din oras.mentionez ca nimeni nu s-a obosit sa repare teava respectiva,Acum au pus la plata si pe cei care nu locuiesc in acele garsoniere.Intrebarea mea este, daca este normal sa fiu obligat sa platesc acea apa pierduta ,cu toate ca nu locuiesc acolo si am si anuntat in scris despre spargerea conductei?
si nu ste vreiun model standard cum sa fac o cerere? ca am ajuns la judecatorie am avut pe 5 mai proces sa amanat pe 2 iunie si a spus judecatorul s atasez la dosr cererea.
cum formulez o declaratie pentru daune morale? si materiale? am avut un conflict dupa care un individ ma lovit cu o scrumiera si am 8-9 zile de spitalizare .cat pot cere ? si cum pot formula cererea?
in 2004 am savarsit o fapta penala impreuna cu mai multe persoane . intrebarea este: am acces la dosarul din 2004 si cum pot proceda sa pot vedea niste declarati?daca se poate.