avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate crisstiniss2000

Activitate crisstiniss2000

Răspuns la discuția Schimbare administrator SRL
Un sfat, va rog?
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea speta: sunt asistent manager in cadrul unui SRL, seful meu a primit o condamnare definitiva de 2 ani inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala. Mi-a propus sa fiu eu administrator. Este ok sa accept, in sensul in care nu voi fi trasa la raspundere pentru faptele lui din trecut? Raspund de aici incolo sau pot fi afectata si de ce a facut el ? Eu vreau sa il ajut, dar am 3 copilasi mici si nu vreau sa ma leg, daca nu ma doare.... nu suntem rude sau altceva, decat ca am 10 ani de cand lucrez in firma.......multumesc anticipat!
Asadar, un subcontractant nu poate contribui cu experienţa sa similară prin prezentarea unor liste de produse/servicii/lucrări/recomnadari pentru a sustine ofertantul principal?
Multumesc tare mult!!!
In cadrul unei proceduri de achizitie publica vrem sa luam ca subcontractant o firma care trebuie sa execute cam 60% din valoarea lucrarii. Este ok sau este mai indicata o alta forma de colaborare? Ex: tert sustinator? Multumesc anticipat!
Referitor la OUG 77/2012 pentru modificarea si completareadispozitiilor cuprinse in OUG 34/2006, despre modificarea/completarea urmatoare:
11. La articolul 28, după alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (7), cu următorul cuprins:
"(7) În cazul contractelor de servicii aferente realizării investiţiilor publice şi/sau a lucrărilor de intervenţie asupra acestora, valoarea estimată cuprinde şi cuantumul aferent procentului de diverse şi neprevăzute, astfel cum acestea au fost definite de către proiectant în devizul general, prin raportarea acestui procent la valoarea estimată a contractului şi fără a aduce atingere prevederilor art. 122 lit. i), respectiv art. 252 lit. j)."
12. La articolul 29, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins:
"(21) Valoarea estimată cuprinde şi cuantumul aferent procentului de diverse şi neprevăzute, astfel cum acestea au fost definite de către proiectant în devizul general, prin raportarea acestui procent la valoarea estimată a contractului şi fără a aduce atingere prevederilor art. 122 lit. i), respectiv art. 252 lit. j)."

Intrebarea mea este: ofertantul trebuie sau nu sa includa in oferta sa valoarea cheltuielior diverse si neprevazute?
Multumesc tare mult!

Buna ziua,

stie cineva daca s-a aprobat proiectul care viza dublarea plafonului pentru achizitii directe de la 15.000 euro la 30.000 euro?
Eu nu am gasit decat proiectul de lege pe ANRMAP din iulie a.c.

Va multumesc!
Este vorba despre achizitia de produse, respectiv agregate de balastiera. MULTUMESC PENTRU RASPUNS!!!
In cadrul unei achizitii publice, autoritatea contractanta cere sa se prezinte in cadrul PROPUNERII TEHNICE "certificate de conformitate, rapoarte de incercari, buletine de analiza pentru produsele/sortimentele ofertate". Se face referire la agregate de balastiera (sorturi, piatra). Daca societatea care oferteaza dispune doar de declaratii de conformitate pentru agregatele de balastiera, intrabarea este daca este corecta sustinerea tehnica din partea unui sutinator cu aceste rapoarte de incercari/buletine de analiza pentru produsele lui proprii? In acest caz ar fi mai binevenita o asociere? Multumesc anticipat!