avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate elenaisaicu

Activitate elenaisaicu

Buna ziua,
O firma cu ultimul bilant,și activitate incheiata la 2013.Ramasa cu datorie 6000 lei la anaf.Primeste acum notificare pentru atragerea raspunderii in solidar a administratorului de la ANAF.Tinand cont că termenul de prescriptie e 5 ani mai putem discuta acum de aceasta notificare?Firma nu a fost inchisă pentru că nu s-a putut inchide cu datorii dar firma a functionat 2 ani si nu a scos profit.
Buna ziua,
Legat de penalitati intr-un contract de creditare pentru creditor in situatia unor sume incasate in plus.Binenteles ca in contract nu este asa ceva.Ordonanta 13 /2011 este pentru lei.Cum calculez in eur in situatia in care sumele platite in plus se fac pe parcursul derularii creditarii?Daca transform in lei e corect?Si la ce curs?
Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare pentru specialisti in banci.Ce cotatie euribor se ia in calcul in momentul incheierii contractului de catre o banca .Ma refer la data cotatiei si la actualizare , la euribor la 3 luni de exemplu.Exista reglementari legislative sau bancare in acest sens?
Va multumesc mult,
Elena Isaicu
Răspuns la discuția Emite factura
multumesc mult,
Discuție Emite factura
Buna ziua,
O subunitate a unei institutii publice inregistrata la finante cu cod fiscal poate emite factura cu datele ei de identificare ?
Buna ziua,
Lucrez ca detasat la o unitate bugetara.Detasarea este facuta de o firma privata.
Poate sa-mi spuna cineva daca aveam si eu dreptul la majorarea de 10% la salar?
Multumesc mult,
Buna ziua !
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare .
Am o firma care nu a avut deloc activitate in 2015 si din acest motiv desi firma era platitoare de TVA , cei de la finante mi-au comunicat ca din lipsa de activitate a devenit neplatitoare de TVA . Vreau sa vand un utilaj pe firma si sa ma compensez cu facturile neachitate ale unui furnizor de-al meu . Cum procedez in aceasta situatie ?
Va multumesc anticipat !
Buna ziua,
Am o firma si de aproximativ 7-8 luni nu a mai avut activitate.
Am primit de la finante o hartie ca m-au trecut din oficiu de la platitor de TVA la neplatitor din acest motiv.Va rog sa-mi spuneti ce am eu de facut in cazul in care acum ma reorientez spre o alta activitate?
Mai depun declaratia de TVA? si daca nu, incepand cu ce data?
Va multumesc mult!
multumesc mult !
Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti cum procedez in situatia in care am primit de la finante o hartie ca pierderea este prea mare si diminueaza cap.soc la mai bine de 1/2
Mai bine zis firma are capital social 200.Este adevarat ca ea a mers doar pe pierdere dar am investit in ea aprox 40000 si pierderea este de aprox 20000.Pot sa majorez capitalul din imprumut asociati?Nu vreau sa o inchid momentan.
Elena
Multumesc mult!