#-o In speranta ca voi fi ajutata , de cat mai multi membrii avocatnet ....... si nu numai.......am creat acest nou mesaj.... in continuarea celui mai vechi ( ....folosire abuziva.....)
IATA DESPRE CE ESTE VORBA
Un vecin de palier… a ocupat abuziv balconul comun, in sensul ca a zidit usa balconului pe interior, si din propria lui casa, care este vecina cu balconul in cauza….. si-a facut intrare separata in balcon..... pe care l-a transformat intr-o baie…… ( a pastrat usa originala…a balconului…..asa ca, din casa scarii, situatia balconului pare neschimbata )
Dorind sa depozitez niste lucruri in balcon…. .i-am cerut cheia…insa am fost refuzata…ocazie cu care am aflat de schimbarea destinatiei balconului.
Am facut plangere la Primarie si la Inspectoratul in constructiii…dar acestia …in urma unor cercetari minime…mi-au spus ca nu mai pot face nimic …ca au trecut mai mult de 2 ani de cand a fost facuta constructia ilegala… ci doar prin instanta pot rezolva ceva…
In instanta…prin cererea introdusa ….am solicita obligarea vecinului la demolarea constructiilor realizate ilegal.... si redarea bunului comun folosintei tuturor vecinilor… in caz contrar sa le realizez eu, pe cheltuiala vecinului
La primul termen de judecata, vecinul a invocat exceptia lipsei calitatii sale procesuale pasive…pe motiv ca … nu el a facut modificarile in apartament … ci fostul proprietar… de la care a cumparat apartamentul…. Si ca fostul proprietar trebuie chemat in judecata…. Nu el.. E corect?
A mai explicat ca el este cumparator de buna-credinta…..iar prin contractul de vanzare – cumparare al apartamentului este garantat de orice evictiune. Garantat …in ceea ce priveste apartamentul…nu? Nu si in ceea ce priveste balconul comun ?
Nu cred ca exista contract pe balconul comun...si chiar daca exista...stiu clar ca nu exista acordul tuturor coproprietarilor...deci pot cere oricand anularea lui...corect?
pentru ca …. nici fostul proprietar…. nici vecinul… nu a cerut niciodata acordul vecinilor si al asociatiei pt cumpararea balconului, ca si bun comun, aflat in indiviziune fortata si perpetua.
Mai mult vecinul a mai sustinut ca are contract pe balcon…oricum mie nu mi-a cerut niciodata un acord …desi locuiesc de 10 ani in blocul respectiv
In CF intregului bloc…nu apare vreo modificare a cotei indivize
In CF apartamentului vecinului…in extenso…. Nu apare nimic legat de balconul transformat in baie
Apartamentul vecinului are aceasi suprafata…. ca si a celorlalti vecini… deci nu s-a marit ca urmare a cumpararii balconul comun…
#-o #-o #-o Ce ar trebui sa fac in continuare?...pt ca vecinul este fiul unui mare bogatas din oras...si clar va veni cu avocat bazar?????? :(( :( :((
Revin cu o problema mai veche....in speranta unui ajutor
Voi relata inca odata povestea.... pt ca au aparut probleme noi... si sa fie mai usor inteleasa speta
Un vecin de palier… a ocupat abuziv balconul comun, in sensul ca a zidit usa balconului pe interior, si din propria lui casa, care este vecina cu balconul in cauza….. si-a facut intrare separata in balcon..... pe care l-a transformat intr-o baie…… ( a pastrat usa originala…a balconului…..asa ca, din casa scarii, situatia balconului pare neschimbata )
Dorind sa depozitez niste lucruri in balcon…. .i-am cerut cheia…insa am fost refuzata…ocazie cu care am aflat de schimbarea destinatiei balconului.
Am facut plangere la Primarie si la Inspectoratul in constructiii…dar acestia …in urma unor cercetari minime…mi-au spus ca nu mai pot face nimic …ca au trecut mai mult de 2 ani de cand a fost facuta constructia ilegala… ci doar prin instanta pot rezolva ceva… In instanta…prin cererea introdusa ….am solicita obligarea vecinului la demolarea constructiilor realizate ilegal.... si redarea bunului comun folosintei tuturor vecinilor… in caz contrar sa le realizez eu, pe cheltuiala vecinului
La primul termen de judecata, vecinul a invocat exceptia lipsei calitatii sale procesuale pasive…pe motiv ca … nu el a facut modificarile in apartament … ci fostul proprietar… de la care a cumparat apartamentul…. Si ca fostul proprietar trebuie chemat in judecata…. Nu el.. E corect?
A mai explicat ca el este cumparator de buna-credinta…..iar prin contractul de vanzare – cumparare al apartamentului este garantat de orice evictiune. Garantat …in ceea ce priveste apartamentul…nu? Nu si in ceea ce priveste balconul comun ?
Nu cred ca exista contract pe balconul comun...si chiar daca exista...stiu clar ca nu exista acordul tuturor coproprietarilor...deci pot cere oricand anularea lui...corect? pentru ca …. nici fostul proprietar…. nici vecinul… nu a cerut niciodata acordul vecinilor si al asociatiei pt cumpararea balconului, ca si bun comun, aflat in indiviziune fortata si perpetua.
Mai mult vecinul a mai sustinut ca are contract pe balcon…oricum mie nu mi-a cerut niciodata un acord …desi locuiesc de 10 ani in blocul respectiv
In CF intregului bloc…nu apare vreo modificare a cotei indivize In CF apartamentului vecinului…in extenso…. Nu apare nimic legat de balconul transformat in baie
Apartamentul vecinului are aceasi suprafata…. ca si a celorlalti vecini… deci nu s-a marit ca urmare a cumpararii balconul comun…
#-o Ce ar trebui sa fac in continuare?...pt ca vecinul este fiul unui mare bogatas din oras...si clar va veni cu avocat bazar?????? :( :(( :((
Este posibil...ca intentionat sa nu se fi inregistrat hotararea AGA la ORC....tocmai pt a-ti pune toate acestea pe seama ta
Daca ti se vor arata acte contabile...ca aici apare problema...vezi semnatura...si eventual ceri o expertiza grafologica....daca vezi ca ti-a fost falsificata semnatura
Si foloseste-te de orice act...martor...care crezi ca vor fi in favoarea ta
Contractul individual de munca presupun ca a incetat...deci le vei arata domnilor de la politie...ca tu nu mai erai angajat al firmei....si nu cunosti ce au facut cei 2 asociati... situatia fiind aceeasi si daca erau asociati romani
Acum politia cerceteaza cazul ///si este in avantajul tau sa dovedesti sub orice forma ....ca nu i mai lucrat nici cu contract . nici fara contract la firma respectiva
Oricum ...in momentul in care ai plecat...trebuia sa te asiguri...ca totul a ramas in ordine in urma ta....adica trebuia sa inregistrezi hotararea aAGA la ORC....
Sincer...nu ar trebui sa ai probleme...daca dovedesti cele de mai sus...
Bafta
si inca ceva.....hotararea data in apel...a fost atacata cu recurs, de catre Parchet , tocmai pe acest motiv de incompatibilitate si nulitate....
Inculpatul chiar nu e vinovat... singura lui vina e ca-l cunoste pe cel care a furat...fiindu-i o cunostiinta mai veche...
:( S-a intamplat sa fie la momentul si locul nepotrivit.... :(
Iata o situatie intalnita ...in cadrul unui proces penal, si poate ma ajutati cu un sfat:
- un judecator respinge cererea de propunere de arestare formulata de catre Parchet, admitand recursul inculpatului...care va fi astfel judecat in libertate
- acelasi judecator...dupa solutionarea cauzei pe fond, in calea de atac a apelului....se pronunta si asupra vinovatiei inculpatului...achitandu-l ...
Este lovita de nulitate hotararea data in apel?
Este incompatibil judecatorul respectiv?
Pt inculpat... il intereseaza sa se pastreze hotararea de achitare
Ce sfat ...in favoarea inculpatului imi dati........
Nu poti fi tras la raspundere pt actele intocmite si toata activitatea desfasurata de catre ceilalti asociati sau administratori, dupa retragerea ta din functia de administrator
Dar pt ca hotararea AGA nu a fost inregistrata...acum trebuie sa dovedesti atat in instanta...cat si la politie ...ca nu ai mai desfasurat vreo activitate in cadrul respectivei societati...cu martori...acte...
Ai avut contract individual de munca?
Orice act aditional sau hotarare AGA trebuie inregistrata la ORC in termen de 15 zile......Dat fiind ca apari in continuare administrator al firmei inseamna ca acest act nu a fost inregistrat...si prin urmare in evidentele computerizate ale ORC -ului apari in continuare ca si administrator.....
Hotararea AGA si demisia iti sunt de folos pentru a dovedi incetarea functiei tale
Dar de ce esti chemat in instanta si la politie?
la Alba...azi am depus ...personal....actele pt infiintarea unei societati...si nu am avut nevoie de nici un acord.... nici al asociatiei...nici al vecinilor
Astfel de acorduri...se cer recent.... si inca nu este o chestie unitara pe tara
este foarte probabil sa se mentina..sau sa se renunte la aceste acorduri...pe viiitor..,,
Sunt convinsa ca vor fi cu siguranta probleme....asa cum a fost in cazul tau..sau refuzuri din partea unor vecini