avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters268673

Activitate ContSters268673

Va multumesc pentru raspunsuri.

Contractul este valabil pana in 2016...
Contabilul se refera la ipozitul pe venituri din chirii... impozit pe care nu il platim... este in regula sa lasam asa situatia?
Buna ziua,

Suntem asociatie de proprieteri... bloc... La parterul blocului, linga scara de intrare in bloc avem un spatiu de 14 mp pe care l-am inchiriat in 2005 unei societati comerciale pentru infiintarea unui magazi.

In contract avem clauza: "sumele incasate vor constitui fond de reparatii capitale si modernizari ale scarii, care nu se supun impozitarii cf. O.G. nr 40/98 ".

Recent am schimbat contabilul blocului. Acesta ne-a pus in vedere ca ne aflam in ilegalitate si ca ar trebui sa semnam cat mai repede un alt contract de inchiriere, in conformitate cu reglementarile in vigoare in momentul de fata.

Suntem in ilegalitate?
si cum e pana la urma? :)
unmoeglich a scris:

Si care ar fi ratiunea pentru care o banca iti face mai multe conturi ? Asta ar fi o problema si a 2-a daca aveti o informatie care poate fi si corecta si diferita de a celorlalti de ce trebuie sa ne scalambaim la ceilalti? Totusi cred ca majoritatea de pe aici am depasit varsta gradinitei....
Si acum sa ne lamurim o persoana fizica la fel ca o persoana juridica nu poate avea decat un singur cont curent. Persoana juridica poate avea derivate din singurul cont curent pe care il poseda, niste subconturi, retineti subconturi[/u, pe care nu se pot face decat un singur fel de operatiuni.


dezinformati total....

Persoana juridica poate avea oricate conturi curente doreste, chiar si la aceeasi banca, exact pentru notivul expus de shaiwa2003.

sa va dau un exemplu, un PJ care se ocupa cu import-export are urmatoarele conturi:
1. cont curent in ron pentru incasari, cont pe care are un singur imputernicit(unicul asociat al societatii, administratorul)
2. cont curest in ron din care efectueaza plati, cont pe care are mai multi imputerniciti
3. cont curent in ron de tip "cont de economii" in care isi pastreaza disponibilitatile de care nu are imediata nevoie, pentru a primi o mica dobanda...

toate aceste 3 conturi au IBANuri diferite, deci sunt conturi diferite si pot indeplini fiecare individual toate functiile unui cint curent (in limitele trasate la deschiderea lor de catre solicitant)
chitantierele sunt pe societate, nu pe domeniu de activitate sau pe cont, deci va esista un singur set...
Societatea poate avea si 20 de conturi curente, chiar si la aceeasi banca, chiar si cu aceeasi moneda.... toate avand IBANuri diferite:yeah:

Buna ziua,

Se poate dizolva societatea prin solicitarea in instanta de catre unul dintre cei 2 asociati ai unui SRL care inregistreza debite catre stat (~20.000 RON, amenzi neplatite, CAS, TVA...) ?

Multumesc.
Buna ziua,

Se cere in instanta, de catre o persoana interesata, radierea unei societati comerciale pe motiv de sediu social expirat.

Aceasta societate are amenzi neplatite, pe unele le-a contestat in instanta(inca se judeca) si datorii la bugetul de stat (amenzi+datorii buget= 21.000 RON).

Se poate radia aceasta societate pe motiv de sediu social expirat?

Va multumesc.

Buna ziua,

Societatea X are sediul social expirat din 2009, din legea societatilor comerciale inteleg ca orice persoana interesata sau chiar Registrul comertului poate cere dizolvarea societatii pentru acest motiv.


Intrebarile mele sunt:
1. In practica, ONRC cere dizolvarea in cazul societatilor cu situatie similara cu aceasta?

2. Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a fii "persoana interesata" astfel incat sa pot cere dizolvarea acestei societati? Care ar fii pasii? In practica, are succes un astfel de demers?

Va multumesc.


Societatea isi desfasoara in continuare activitatea intr-un punct de lucru a carui dovada(depusa la ONRC) este de asemenea expirata.

Societatea inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat totalizand 21.000 RON :amenzi neplatite (pentru care executatea s-a blocat la stadiul popririi conturilor), impozit pe profit, TVA, Impozit pe venit din salarii, Contributia de asigurari sociale datorata de angajator, Contributia de asigurari de sanatate datorata de angajator.
Buna ziua,

Detin 50% din partile sociale ale unui SRL, administrator este celalalt asociat care si controleaza activitatea firmei (un mic magazin mixt cu un singur punct de lucru).

Vreau sa ies din firma, nu mai exista comunicare cu celalalt asociat- m-a indepartat abuziv din activitate.

Societatea are 4 amenzi neplatite, cu popriri pe conturi... cum pot scapa de partile mele din firma? Nu doresc nici sa la cesionez celuilalt asigurat dupa toate cele petrecute intre noi.

multumesc.