avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare societate cu amenzi neplatite
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare societate cu amenzi neplatite

Buna ziua,

Se poate dizolva societatea prin solicitarea in instanta de catre unul dintre cei 2 asociati ai unui SRL care inregistreza debite catre stat (~20.000 RON, amenzi neplatite, CAS, TVA...) ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 21:30, 24 Octombrie 2012
Lichidarea/dizolvarea voluntara presupune desfiintarea firmei, prin vointa si sub controlul asociatilor. Se desfasoara in 2 etape - dizolvarea si lichidarea voluntara (I) si radierea (II), pentru urmarea acestei proceduri fiind obligatorie lipsa oricaror datorii ale societatii catre creditori sau acordul acestora cu privire la stingerea pasivului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea srl cu asociat unic elina24 elina24 buna, am si eu de inchis o firma si nu stiu cum se procedeaza, a mai trecut cineva prin inchiderea unei firme,poate ma ajuta si pe mine?multumesc anticipat;) (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl sau cesiune? danpavel57 danpavel57 buna ziua, am un srl infiintat in 2003 in care am 90% din partile sociale, tatal meu 5% si o fosta colega 5% (pe colega nu o mai gasesc fiind plecata din tara ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile la stat ale srl in momentul dizolvarii? sergiugrig sergiugrig Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se ... (vezi toată discuția)