Buna ziua,
Vecina mea are un nepot caruia I-a facut mutatie in Bucuresti pt studii, acum un an a primit o amenda juridica ( a furat din supermarket) a achitat-o si a depus chitanta, acum o saptamana I-a venit somatie de plata pt acea amenda.
El are o copie a chitantei si nu stie unde sa mearga sa faca dovada platii.
Va multumesc anticipat, astept raspunsul Dvs.
Buna seara,
Dintr-o casnicie anterioara am o fetita de 15 ani, acum 3 ani m-am recasatorit si am inca o fetita cu actualul sot de 9 luni, de la nasterea celei mici sotul a inceput sa se comporte inuman fata de cea mare (I-a prajituri pt mine si pt el, nu imi da voie sa-i dau celei mari si ma jigneste) avem scandaluri zilnice , o afecteaza pe cea mica discutiile si l-am rugat in repetate randuri sa se comporte frumos, vine acasa si provoaca discutii din nimic, banuiesc ca si-a gasit o amanta deoarece de anul trecut cand mergea in delegatii ( nu mai pleaca acum) I-am gasit in pijama un fir de par lung si roscat ( eu sunt bruneta) de atunci e tot mai rau in casa.
Mentionez ca stam in casa tatalui lui si nici unul din noi nu avem proprietati, aseara mi-a spus ca sapt viitoare baga divort, eu totla tata stateam cand l-am cunoscut . Ce ma sfatuiti? Eu imi iubesc sotul si copii si l-am implorat sa-si schimbe comportamentul macar pt cea mica sa nu creasca cu un parinte. O sa mi-o dea legea in grija? Eu m-am ocupat exclusiv de ea.
va multumesc anticipat.
PS am uitat sa mentionez ca cea mica este f alergica si dispune de tratament zilnic pt bubitele care le facetrebuie unsa zilnic cu diverse creme.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum o pot ajuta pe matusa mea.
In urma cu 35 de ani matusa mea a adoptat o fata, acea fata la 20 ani a facut un baiat pe care l-a lasat tot in grija matusei mele, aceasta l-a adoptat si pe baiat care are recent 15 ani. Cu 5 ani in urma unchiul meu a decedat iar imobilul s-a impartit (un sfert ficei adoptate si 3 sferturi matusii), fica si-a vandut sfertul si a plecat in Cipru cu banii incasati dar a ramas cu CI-ul la aceeasi adresa,aceasta, luna viitoare, spune ca se intoarce acasa, matusa mea are 83 ani si nu vrea sa o mai primeasca ( in toti anii acestea nu a interestat-o de ea sau de copilul ei). Tin sa precizez ca fica adoptata este o fire violenta si de multe ori a furat bunuri din casa si le-a vandut .
Nu stiu cum se face o actiune in instant, este necesar un avocat sau poate face o cerere la tribunal?
Va rog sa-mi dati un sfat .
Multumesc.
Buna dimineata ,
Va multumesc pt raspuns, as dorii totusi si cateva detail, cum se procedeaza? ce pasi sunt de urmat? v-am spus are 83 ani, are nevoie de avocat sau merge la tribunal si depune o plangere?
Va rog sa-mi raspundeti.
Multumesc.
Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti cum o pot ajuta pe matusa mea.
In urma cu 35 de ani matusa mea a adoptat o fata, acea fata la 20 ani a facut un baiat pe care l-a lasat tot in grija matusei mele, aceasta l-a adoptat si pe baiat care are recent 15 ani. Cu 5 ani in urma unchiul meu a decedat iar imobilul s-a impartit (un sfert ficei adoptate si 3 sferturi matusii), fica si-a vandut sfertul si a plecat in Cipru cu banii incasati dar a ramas cu CI-ul la aceeasi adresa,aceasta, luna viitoare, spune ca se intoarce acasa, matusa mea are 83 ani si nu vrea sa o mai primeasca ( in toti anii acestea nu a interestat-o de ea sau de copilul ei). Cum poate legal sa o tina departe de casa? Tin sa precizez ca fica adoptata este o fire violenta si de multe ori a furat bunuri din casa si le-a vandut .
Va rog sa-mi dati un sfat .
Multumesc.
Buna ziua,
Sotul meu a lucrat la o firma 3 luni, a semnat un contract dar el nu a primit nici un exemplar,(in contract era trecut salariul de 1000 brut si negociat 1500 in mana) nu stie daca a fost inregistrat sau nu acest contract, el s-a ocupat de incasari la diverse firme colaboratoare, deci, are semnatura trecuta in chitante. Nu i-a fost platit salariul in totalitate ( cel legal) intre timp si-a gasit alt loc de munca iar in demisie a specificat ca doreste pana la 31.05.2013 sa incaseze banii pentru care a muncit si adeverinta de vechime. Astazi a fost chemat la firma sa comunice situatia clientilor de care se ocupa el, o colega de la contabilitate i-a spus ( in particular) sa nu se astepte la bani ca nu ii v-a mai primii. Nu a primit nici un document din cele solicitate. In situatia lui sunt toti angajatii, in fiecare vineri seara stau 2-3 ore peste program , la coada sa li se dea 100-200 lei din salariu.
Cum poate intra in posesia documentelor si a banilor care nu i-au fost platiti?
Va multumesc.
Am adresa lui din Italia, au casa luata in rate, a lucrat la un spital ca infirmier cred ( sotia lui lucreaza la un spital privat) nu stiu sigur daca are sau nu serviciu.
Va multumesc pentru raspuns
Buna ziua,
Am o fetita de 14 ani ( sunt divortata de cand avea 1,6 ani iar in hotararea de divort ii revine 1/4 din veniturile tatalui) primesc la 2-3 luni cate 100 euro de la el (este plecat din tara in Italia unde este recasatorit tot cu o roamnca si are 2 copii cu ea) de 6 luni spune ca nu are serviciu si traiesc din ce castiga sotia. Imi doresc sa am un venit lunar din partea lui pe care sa ma bazez si nu stiu cum sa procedez. Cum pot afla daca are sau nu serviciu? cum il pot face sa-i plateasca minorei o suma lunara? daca nu are serviciu si il dau in judecata rezolv ceva? daca instanta decide ca nu are venituri si nu are de unde sa-i plateasca, la cat timp il pot chema iar in instanta in cazul in care el si-a gasit de munca dar nu vrea sa plateasca?
Va rog sa ma ajutati cu sfaturile Dvs.
Va multumesc.