avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Activitate demenescum

Activitate demenescum

Contractul s-a incheiat in august 2011, pentru o perioada de 1 an.Cand se prescrie?
Am incheiat ca persoana fizica un contract de imprumut cu o societate comerciala, prin care i-am acordat un imprumut pe o perioada de maxim 1 an.
Contractul a fost incheiat in 2011, in 2 exemplare, semnat si parafat de ambele parti.
Banii i-am virat cu ordin de plata in contul curent al societatii din contul meu de valuta din banca, dupa ce am efectuat schimbul valutar.
Toate operatiunile au fost efectuate in aceeasi data cu data contractului.Am pastrat si ordinul de vinzare valuta , si ordinul de plata, si extrasul de cont.
Pentru a justifica viramentul(suma era destul de mare), banca mi-a solicitat o copie dupa contract.
Originalele contractului sunt 1 ex la mine, 1 ex la societate.
Pana in prezent nu mi s-a returnat imprumutul.Din discutiile purtate cu reprezentantul societatii, imi spune ca nu au deocamdata bani, ca au si alte datorii, mult mai mari, ca sunt executati silit de mai multi creditori.Firma si-a redus mult activitatea si mi-e teama ca n-o sa-mi mai vad banii niciodata.
Care este baza legala si pasii de urmat pentru recuperarea creantei?
Am carte de identitate cu domiciliul in Bucuresti,emisa de Politia SectorXXX, in decembrie 2013.In iunie 2014, am facut cerere de flotant in alta localitate, unde locuiesc cu sotia, in apartamentul acesteia. De aproape o luna , politia din aceasta localitate, nu-mi mai elibereaza cartea de identitate, deoarece , din baza lor de date, nu reiese ca am domiciliul stabil in Bucuresti.Ba mai mult, ma ameninta ca am prezentat acte false si ca sa nu plec din localitate pana nu termina ei cercetarile.Eu trebuia sa plec intr-o delegatie de la serviciu (in alta locatitate din tara) si nu mi se da nici un document care sa inlocuiasca cartea de identitate.Toate acestea se intampla , dupa cum a recunoscut si politistul de serviciu, ca nu au ei baza de date actualizata si pentru ca se misca incet.Ce trebuie sa fac?
Printr-o Dispozitie a ordonatorului de credite s-au imputat niste sume unor functionari publici.S-a constituit debit in contabilitate si vreau sa stiu daca este legal sa incep retinerea pe statul de plată, deși persoanele respective au depus plângere prealabila si acțiune în instanță pentru sistarea aplicării Dispoziției.Termenul dat de instanță pentru judecare este ulterior întocmirii statelor de plată.
Când am dreptul/obligația să încep reținerile pe stat?
Răspuns la discuția mostenire
Buna ziua!
Multumesc pentru raspuns, dar problema este un pic altfel.
Deocamdata nici un moștenitor nu a solicitat succesiunea după defunctă.
Fratele defunctei nu știe dacă poate cere deschiderea succesiunii, chiar dacă este beneficiarul testamentului.Pentru restul de moștenire situația este următoarea.
Când s-a facut succesiunea după decesul tatălui, în masa succesorală a fost trecută din eroarea Primăriei și o parte care este în proprietatea fratelui defunctei, pentru care are titlu de proprietate.
Pentru restul proprietății este dispus să-i despăgubească pe ceilalți moștenitori, ceea ce a și făcut cu unul din ei(fiul în viață al defunctei),dar dorește să se facă și actele legale de proprietate.
Ceilalți moștenitori(nepoții defunctei) nu au făcut succesiunea nici după tatăl lor predecedat , și nici acum nu face niciunul nimic, dar verbal au declarat ca vor sa fie despagubiti.
Ce ar trebui sa se faca pentru rezolvarea acestei situatii?
Dacă fratele defunctei ar deschide acțiune în instanță de anulare a primei succesiuni, pe motiv că i s-a încălcat dreptul de proprietate, care a fost eronat trecut în masa succesorală, ar putea atunci, cu acordul si prin despăgubirea celorlalți moștenitori, să intre în posesia întregii proprietăți?
Ce înseamnă "Luaţi totul sub beneficiu de inventar, aşa cum se luau, sub vechiul cod, moştenirile îngropate în datorii"?

Discuție mostenire
Buna ziua!
Avem urmatoarea situatie:
Pe o proprietate s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui,intre 2 frati si sotia supravietuitoare, dar nu si partajul.
A murit si unul din frati, iar copiii lui nu au facut succesiunea dupa tatal lor si nici nu vor sa faca nimic.
Sotia supravietuitoare a facut un testament in care lasa toate drepturile ei fratelui ei, care a ingrijit-o pana la moarte,cu acordul fiului ramas in viata.
Acum a murit si sotia supravituitoare , iar fratele ei , beneficiar al testamentului, s-a inteles verbal cu fiul supravietuitor sa-l despagubeasca si pentru partea acestuia din mostenire, si chiar i-a virat cu ordin de plata c-val despagubirii.
Deoarece ceilalti mostenitori din partea celuilalt fiu decedat inainte nu au facut succesiunea dupa tatal lor si nici nu vor sa o faca, beneficiarul testamentului nu stie cum sa intre in posesie legal , desi ar vrea sa-i despagubesca si pe acestia.
Cine are dreptul si cum trebuie actionat pentru rezolvarea acestei situatii?