Daca ambii soti lucreaza la acelasi angajator, iar unul dintre ei este concediat pentru motive care nu tin de persoana salariatului, cel de-al 2-lea sot, cel ramas, mai poate fi concediat de angajatorul respectiv ?
Da, asa este. Am discutat cu viitorul angajator si m-a sfatuit sa stau in preaviz. Si daca stau bine si ma gandesc, daca fostul angajator a facut abuz de art 65-67, eu de ce sa nu ii iau banii?!? Da, e prevazut si in contractul colectiv si in decizia de concediere plata unui salariu compensator si in plus, am semnat un acord ca renunt la cele 4 ore in care pot sa absentez si in schimb mi se vor plati dublu acele ore.
Ma tot sacaie o intrebare. Sa presupunem ca o femeie da nastere unui copil si opteaza pentru CCC de 1 an, dar in timpul CCC i se ofera posibilitatea sa schimbe locul de munca la un alt angajator si opteaza pentru reinceperea activitatii la noul loc de munca, la 6 luni de la nastere. Poate sa beneficieze de acel supliment de insertie, acordat pentru reintoarcerea in activitate? Sau acel supliment este conditionat de fostul loc de munca?
S-AR PUTEA SA NU FIE DE ACORD CU SOLUTIA DATA, ADICA REVOCAREA DECIZIEI DE CONCEDIERE SI INCETAREA C.I.M. CU ACORDUL PARTILOR. CAUZA REALA A CONCEDIERII IN CAZUL MEU, NU ESTE CEA DIN DECIZIE. DECIZIA DE CONCEDIERE A VENIT IN URMA DEMISIEI FRATELUI MEU, CARE A LUCRAT LA ACEEASI SOCIETATE, A FOST, SA-I ZICEM, O RAZBUNARE, PRACTIC, DAR DIN PACATE NU PREA STIU CUM AS PUTEA SA DOVEDESC ACEST LUCRU.