totul in urma unei tranzactii intre angajator si reclamant prin care angajatorul renunta la cheltuielile de judecata de la contestatie daca reclamantul renunta la drept la celelalte doua revizuire si rejudecare. tranzactia nu a fost depusa la dosar. dar cred ca e lovita de nulitate conf art.38 c m., fiind litigiu de munca. deci a fost inselat angajatul. trebuie sa ii plateasca cheltuielile de judecata cerute la contestatie? ce poate face sa repare prostia?
actiunea la cedo se face in termen 6 luni de la recurs. inteleg ca aici se termina judecata interna. nu era obligat sa faca contestatie in anulare la recurs, si revizuire la fond, acestea fiind cai extraordinare de atac. cum poate sa renunte la drept in sedinta la judecata revizuirii, in conditiile in care jud respectivi nu au avut atasat dos de fond la niciunul din cele doua termene, iar in dos de revizuire exista un inscris de la CA care sustinea ca dos de fond este in alt judet, acestia neavand cunostinta daca se admite revizuirea sau nu? omul a cedat psihic, cind pentru a doua oara a vazut ca nu e dosarul. la care drept putea sa renunte? renuntarea la drept se poate face in judecata pe fond si in recurs, aici nefiind vorba de niciuna din ele. Daca ma insel explicati-mi va rog. cred ca putea sa renunte doar la judecarea revizuirii, si in aceste conditii este admisibila actiunea cedo?
cu multumiri anticipate
un litigiu de munca care a durat 2 ani. actiune respinsa la fond, rejudecare doar pe un capat din 5 obtinuta la recurs, contestatie in anulare pe capatul 2 pierduta la CA, revizuire pe capat 2 la fond pe art 322. pct5. la revizuire in primul termen nu e atasat dos pe motiv ca e atasat la contestatie, la al doilea termen e disparut dos pe motiv ca ar fi fost trimis la un tribunal in alt judet:O, revizuentul cedeaza pentru ca cererea era admisibila (ca prostul) si depune cerere de renuntare la judecata si la drept, la al doilea termen al revizuirii (fara dosar), si la rejudecarea de a doua zi (deci tot fara dosar-acesta fiind in alt judet ratacit). se ia act de renuntare la judecata(nu si la drept) la revizuire- cu recurs, iar la rejudecare se respinge actiunea -cu recurs. nu ar fi fost normal ca cele doua sa se amine pe motiv ca nu aveau ce sa judece, daca nu exista dosarul de fond?acest om mai poate face ceva? cedo? e clar ca acel capat la rejudecare l-a pierdut renuntind la acel drept. dar pe celelalte?
referitor la avocat, am facut sesizare la barou si nu ma opresc aici. referitor la derularea procesului urmind sfatul facias, o sa fac sesizare la inspectia judiciara si csm, si apoi mai vedem. nu pot sa renunt pentru ca am dreptate...
Multumesc din nou. exista legatura. au fost ascunse de catre avocatul concediat de mine dovezi care daca ar fi fost cunoscute de instanta de fond ar fi reiesit clauzele contractuale-criterii de evaluare incalcate(care se aplica conf ccm tuturor, nu doar unora), si adevaratul motiv al concedierii (conflict musamalizat-legatura cu persoana) care in loc de rezolvare conf ccm a fost rezolvat prin desfiintarea postului-concediere abuziva. am depus tardiv aceste dovezi la recurs, dar instanta de recurs n-a tinut cont de ele in motivare negasindu-se nicio referire la acestea, a confirmat fara sa analizeze dispozitivul fondului care a fost dat cu necunoasterea acestor acte. mi s-a incalcat dreptul la un proces echitabil conf art6 cedo.
multumesc frumos. imi poate spune cineva cum se solicita in instanta parearea unui reprezentat al Consilului Impotriva Discriminarii. in timpul sedintei oral sau trebuie scris? Si alta intrebare: se poate solicita si la prima infatisare de la judecata pentru revizuire sau Contestatie in anulare sau numai dupa, daca una din cele doua va fi admisa??
daca am initiat deja cele doua cai de atac si mi s-a dat termen, nefiind avocat si cu noul CPrCiv voi fi obligat sa imi angajez avocat impotriva vointei mele?
daca nu sunt avocat, nu am dreptul sa formulez cele doua cai de atac? se poate invoca nulitatea actului de procedura?
folosirea de pontaje false in instanta, intocmite si cu incalcarea art 41 cm, la ce art se incadreaza? daca se demonstreaza ca sunt false mi se da castig de cauza? se anuleaza pontajele respective si se tine cont de cim, cum se procedeaza? pe baza a ce se calculeza plata orelor daca am dem ca s-a lucrat?
si inca ceva nu am acces la dosar care a fost trimis la tribunal la rejudecare. mi s-a spus ca dupa ce primesc citatia voi putea sa il vad. e normal??