Buna ziua, as dori sa aflu de la dvs. daca se poate detasa un angajat- personal didactic auxiliar- dintr-o institutie de invatamant privata intr-una de stat? Mentionez ca functia ocupata in unitatea privata nu este echivalenta cu cea din unitatea de stat dar corespunde cu cerintele specifice postului- studii universitare in domeniul respectiv- si din cate mai stiu postul in unitatea privata nu a fost ocupat prin concurs. Se poate face detasarea in aceste conditii? Va multumesc.
Buna ziua, ma confrunt cu urmatoare situatie si am nevoie de un sfat, daca se poate: o eleva nu s-a prezentat la scoala nicio zi de la inceperea anului scolar, urmam pasii in vederea exmatricularii, mustrare, preaviz si in final exmatriculare dar la un nr de 340 de absente, in luna ianuarie, desi in ROFUIP scrie ca trebuia sa o exmatriculam la un nr de 40 de absente... noi am sperat ca o vom gasi si vom incerca sa o aducem la scoala, ea a fost de negasit, la fel si familia ei. In data de 20 aprilie se prezinta la scoala sotul ei care depune o cerere scolii de revenire asupra deciziei de exmatriculare pt ca ea a avut motive medicale, fiind insarcinata.. Cons de administratie decide ca nu revine asupra deciziei considerand ca s/au indeplinit toate conditiile legii... in data de 5 mai avocata elevei prezinta documentele medicale la scoala. Cf. ROFUIP, eleva avea obligatia de a prezenta la scoala adeverinta medicala in termen de 7 zile de la revenirea la scoala si avizata la cabinetul scolar, lucru nerealizat, desigur. Partea cea mai nefericita pentru scoala este ca nu s/a facut comunicarea deciziei de exmatriculare pt ca nu se mai stia exact care era adresa fetei, majora fiind noi puteam comunica direct cu aceasta, familia dovedind in cei trei ani de scoala indiferenta totala fata de scoala. Abia pe 4 mai am aflat ca aceasta isi schimbase domiciliul inca din luna septembrie cand s/a casatorit. Acum doreste, fiind insarcinata cu gemeni, sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului de pe urma statutului de elev, nici eleva nici sotul neavand un loc de munca. Apare in schimb o adeverinta care la o analiza mai amanuntita reiese ca este un fals, neexistand concordanta intre medicul ginecolog si medicul de familie. Putem face comunicarea acum tinand cont ca in acelasi ROFUIP nu se specifica perioada in care sa facem comunicarea? Va multumesc!
mi s-a invocat art 86 din codul muncii punctul 1 cf caruia pot sa angajez aceasta persoana doar prin Consiliul de Admin. , numai ca in articolul mai sus mentionat se spune doar de obligatia pe care o am de a informa angajatii si de a asigura accesul... ce se intelege prin acces? cum sa fac sa fie corect si sa nu comit vreo ilegalitate?
Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie: secretar, titular pe post in invatamant, aflat in concediu medical, postul se ocupa pe o perioada determinata pana la intoarcerea la post a titularului, titularul obtine pensie de gradul II, CIM inceteaza, angajatul pe perioada determinata solicita transformarea perioadei contractului din determinata in nedeterminata. Ce fac,in calitate de angajator, in aceasta situatie.
Si eu m-am confruntat cu o sit asemanatoare iar raspunsul este ca incadrarea se face pe postul aflat in statul de functii, din acest motiv, eu avand post de inform IV nu am putut incadra pe cea care a castigat concursul pt ca ea, prin vechimea ei, era de I. trebuia sa se ceara transformarea postului inainte de examen. Eu voi relua examenul, acum ca trasformarea e facuta. Am facut niste valuri dar m-am oprit la timp :(
Postul scos la concurs a fost de informatician cu studii superioare cu experienta minim 5 ani fara a preciza gradul pt ca oricum legea 286 spune ca trebuie scos nr psturilor, denumirea si nivelul. prin nivel inteleg tipul studiilor si nu scire nicaieri ca trebuia sa precizez gradul.Explicatia lor a fost ca trebuia sa precizez si gradul asa cum era el in statul de funcii si ca nu se poate incadra decat pe informatician 4 cu studii superioare asa cum este in stat. Iar eu am cerut transformarea din momentul in care s-a ocupat ca sa o pot incadra corect dupa gradul ei. Eu voi cere astazi un raspuns in scris pt ca nu l-am primit desi e mai bine de o luna de cand am depus cererea, justificarea facandu-se doar verbal. As vrea totusi sa va contactez si telefonic, adresa mea de mail este petremrl@yahoo.co.uk. Toate cele bune.
Buna seara, as dori sa stiu in baza carei legi si articol pot cere transformarea unui post aflat in statul de functii dupa ocuparea prin concurs de catre o peroana care are gradul mai mare decat cea care l-a ocupat anterior? Mi s-a spus ca transformarea trebuia facuta inainte de examen. De ce trebuie incadrata o persoana pe postul aflat in statul de functii pentru ca asa este el si nu in functie de vechimea, timpul si munca fiecaruia? Adica, daca in statul de functii eu am avut o angajata debutanta, sa spunem secretar IV, eu sunt obligata sa incadrez pe cea care a ocupat postul vacantat , tot pe IV desi ea poate are 20 de ani vechime in aceeasi functie in alta unitate? Mentionez ca Inspectoratul scolar mi-a respins cererea de transformare a postului dupa ce acesta a fost ocupat si nu mi pare corect. Incadrarea celei care a promovat examenul ar trebui sa se faca fie pe gradul ocupat la fostul loc de munca adica II sau imediat superior si nicidecum pe gradul 4 cum este in statul de functii...Va rog sa ma lamuriti pt ca nu o pot incadra si nici nu sunt de acord sa reiau procedura de concurs pt ca nu e corect fata de persoana care deja l-a promovat. Ca sa nu mai zic de varianta inversa care se aplica adica un debutant care ocupa direct o functie cu grad maxim de IA pt ca asa e el in statul de functii :( sarind peste niste ani de munca pe care altii ii parcurg cu munca, rabdare si timp. Va multumesc anticipat.