avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare personal didactic auxiliar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare personal didactic auxiliar

Buna seara, as dori sa stiu in baza carei legi si articol pot cere transformarea unui post aflat in statul de functii dupa ocuparea prin concurs de catre o peroana care are gradul mai mare decat cea care l-a ocupat anterior? Mi s-a spus ca transformarea trebuia facuta inainte de examen. De ce trebuie incadrata o persoana pe postul aflat in statul de functii pentru ca asa este el si nu in functie de vechimea, timpul si munca fiecaruia? Adica, daca in statul de functii eu am avut o angajata debutanta, sa spunem secretar IV, eu sunt obligata sa incadrez pe cea care a ocupat postul vacantat , tot pe IV desi ea poate are 20 de ani vechime in aceeasi functie in alta unitate? Mentionez ca Inspectoratul scolar mi-a respins cererea de transformare a postului dupa ce acesta a fost ocupat si nu mi pare corect. Incadrarea celei care a promovat examenul ar trebui sa se faca fie pe gradul ocupat la fostul loc de munca adica II sau imediat superior si nicidecum pe gradul 4 cum este in statul de functii...Va rog sa ma lamuriti pt ca nu o pot incadra si nici nu sunt de acord sa reiau procedura de concurs pt ca nu e corect fata de persoana care deja l-a promovat. Ca sa nu mai zic de varianta inversa care se aplica adica un debutant care ocupa direct o functie cu grad maxim de IA pt ca asa e el in statul de functii :( sarind peste niste ani de munca pe care altii ii parcurg cu munca, rabdare si timp. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: petremrl , utilizator 08:12, 19 Ianuarie 2015
Vedeti aceste raspunsuri
www.avocatnet.ro/content/for...

p.s. Intervetie moderator

Daca cumva aveti doua conturi pe acest Forum - petremrl si arivan - , atunci va rog sa va alegeti unul din conturi cu care veti activa si pe celalalt sa-l stergeti .

Regulament Forum Avocatnet.ro
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nu este acceptata in nicio comunitate online iar consecinta este stergerea tuturor clonelor.

Sunt doua conturi diferite cu utilizatori diferiti dar aceeasi problema in aceeasi unitate de invatamant.
Daca ISJ v-a respins cererea de transformare, atunci aveati/aveti posibilitatea s-o atacati in instanta.

Daca concursul a fost organizat pentru un anumit post, incadrarea celui care a castigat concursul nu se poate face decat pe postul pentru care s-a dat concurs , nu pe altul.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Postul scos la concurs a fost de informatician cu studii superioare cu experienta minim 5 ani fara a preciza gradul pt ca oricum legea 286 spune ca trebuie scos nr psturilor, denumirea si nivelul. prin nivel inteleg tipul studiilor si nu scire nicaieri ca trebuia sa precizez gradul.Explicatia lor a fost ca trebuia sa precizez si gradul asa cum era el in statul de funcii si ca nu se poate incadra decat pe informatician 4 cu studii superioare asa cum este in stat. Iar eu am cerut transformarea din momentul in care s-a ocupat ca sa o pot incadra corect dupa gradul ei. Eu voi cere astazi un raspuns in scris pt ca nu l-am primit desi e mai bine de o luna de cand am depus cererea, justificarea facandu-se doar verbal. As vrea totusi sa va contactez si telefonic, adresa mea de mail este petremrl@yahoo.co.uk. Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea personalului platit din fonduri publice ioanav04 ioanav04 Avand in vedere art. 4 din sectiunea 12, capitolul II la Lg. 284/2010 potrivit caruia: (1) Persoanele încadrate în funcții de debutant […] vor ... (vezi toată discuția)
Lncadrare dupa concurs arivan arivan Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu un răspuns la o situație prin care trec. Am o vechime în învățământ de 10 ani, în acest moment sunt încadrata ... (vezi toată discuția)
Transformare post referent lora64 lora64 Daca puteti va rog sa ma ajutati cu un sfat In institutia in care lucrez este o persoana care are vechime pe studii superioare dar cand a participat la ... (vezi toată discuția)