avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate cisabelcor

Activitate cisabelcor

Am sunat la 112 in mai multe randuri, s-au deplasat cativa politisti si betivii care deranjau i-au luat la misto pe politisti, pana ce cu totii au hotarat sa o lase mai moale cu galagia, asa frateste. Patronul magazinului care se transformase ilegal in bodega a fost amendat si atat. In anul urmator, adica 2018, betivii au devenit tot mai multi, nebuniile lor sunt tot mai agresive, mai puternice si nu mai tin cont de nimeni si de nimic, isi baga p--a in toti politistii si in toata lumea care le face observatie si pe deasupra, parcarea de pe aleea Prundului s-a transformat si intr-un "parc public", unde tineri si tinere vin si lancezesc pe aici, razand dubios si folosind prezervative. Nu intelegem cum e posibil, dupa cate avertismente am facut politiei sectorului 5, directiei generale a politiei, politiei capitalei, ministrului afacerilor interne, presedintelui tarii, sa nu se ia masuri si sa fie lasati sa faca prostitutie, betii, orgii, trafic intr-o parcare din spatele strazii Buzoieni si culmea nu este aproape de ghetourile din Ferentari, unde trafic si prostitutie se face in fiecare noapte. Este o artera circulata, face legatura cu Margeanului si 13 Septembrie, cu calea rahoveui, totusi, politistii nu sunt interesati sa dea amenzi si nici sa aplice legea. In tara noastra legile nu sunt respectate oricum.
De trei ori am chemat 112 si le-au spus huliganilor sa faca liniste, dar nu i-a amendat nimeni, nu au facut curatenie pe alee, asa ca acum sunt mai multi si mai inraiti
Cui ne adresam noi, locatarii blcurilor pentru ca suntem deranjati zilnic intre orele 17-3 sistematic, de betivi si drogati care beau si folosesc droguri pe aleea din spatele blocurilor, unde se afla si o bodega. Vorbesc tare, urla, rad ingrozitor de puternic, asculta muzica tare, si injura., vorbesc groaznic de urat. Cineva ar trebui sa urmareasca astfel de activitati necinstite macar cateva zile, in special vineri, sambata, duminica, dar si in celelalte zile ale saptamanii. Amenzile trebuie sa le dea cineva competent si sa fie foarte usturatoare pentru patronul bodegii sau sa inchida bodega, pentru ca dupa ce acesta plateste amenda, totul va fi reluat ca mai inainte si traficul de droguri si bautura vor fi reluate. Politia si primaria nu fac nimic in acest sens. Ar trebui sa existe un for superior care sa se sesizeze de aceste mizerii umane care distrug sistematic linistea si sanatatea celor din jur. Dar cui ii pasa? Macar daca ar veni mai multe institutii deodata sa dea amenzi foarte mari, adica 1500 lei din partea mai multor institutii abilitate, astfel incat patronul bodegii sa fie in imposibilitatea de a plati amenzile, si asa, sa fie obligat prin lege sa inchida definitiv sandramaua si toti traficantii care disturba ordinea sa fie incarcerati. Asa ar trebui sa se aplice legile sau sa fie astfel de legi drastice impotriva acestor huligani delincventi. Zilnic, sistematic, au transformat aleea unde sunt parcate masinile si unde se afla blocurile de locuinte in "curte"proprie si nu le pasa niciodata ca deranjeaza extrem de mult familiile cu copii si batrani care locuiesc in acest cvartal.
Doresc sa stiu de ce nu pot obtine pensie de urmas dupa sot ( mi s-a spus ca a MURIT tanar, la serviciu ), eu nu am serviciu si de 12 ani statul nu mi-a acordat niciun avantaj material in urma mortii sotului meu. Voi primi vreodata bani sau voi muri si eu in mizerie pentru ca altii sa se lafaie in sume fabuloase. Indignarea mea nu are margini din cauza legilor strambe si subiective. Astept raspuns daca exista vreunul cu privire la pensia de urmas. Multumesc.
suciu.adriana@gmail.com
Am 56 de ani si sunt din Bucuresti. Sotul meu a decedat in 29 decembrie 2003 la varsta de 48 de ani si se afla in serviciu la vremea aceea. Eu nu am serviciu si nici pensie. De cand a murit mama, nu ma mai pot descurca deloc si sunt si foarte bolnava. De cand a murit sotul meu, de acum 10 ani, eu NU am luat nici o pensie de urmas de nicaieri. Nimeni nu s-a ocupat de mine ca sa ma indrume ce sa fac. Acum, dupa 10 ani, o cunostinta mi-a spus sa va scriu in speranta ca ma veti sfatui ce sa fac. Cum pot sa obtin aceasta pensie. Se da si retroactiv? Problema mea acuta este ca NU cunosc legile si de aceea fiecare imi poate spune orice. De aceea apelez la dumneavoastra ca sa ma ajutati. Astept raspuns. Va multumesc.
Am deschis in ianuarie 2010 la sucursala Vatra Dornei a Registrului Comertului ce apartine de Suceava o intreprindere individuala neplatitoare de TVA, referitoare la intermedieri casute lemn si inchiriere casuta lemn la turisti. Domiciliul meu este in bucuresti si aceasta intreprindere o deschisesem pentru un strain care vroia sa faca afaceri in Romania, dar care imediat s-a razgandit pentru ca a plecat in Corsica si nu a mai facut afaceri aici, iar eu am ramas cu firma deschisa. Nu am facut nimic cu ea si as vrea sa o dau cuiva care chiar vrea sa faca afaceri cu casutele de lemn si cu inchirierea unei casute pentru turisti. Cum trebuie sa procedez ca sa predau intreprinderea unui om de afaceri roman sau strain care sa se ocupe de asa ceva. Eu am 55 de ani si sunt foarte bolnava, deci nu ma pot ocupa de afaceri. Astept raspuns pe email
suciu.adriana@gmail.com
Va multumesc.
Am 55 de ani si sunt din Bucuresti. Sunt o vaduva disperata de situatia mea cumplita si ghinionista.
Iata relatarea pentru care va implor sa ma ajutati in mod real.
In 2009 am lucrat la negru pentru un corsican la poiana Stampei in Bucovina. El dorea ca eu sa fiu administrator pentru terenul si casuta sa de la tara pe care le-a cumparat in Romania. Acolo el a spus ca vrea sa faca afaceri in Corsica cu casute de lemn, dar vroia o firma romaneasca de intermedieri casute lemn, ca sa trimita casutele in Corsica prin aceasta firma, caci el NU vroia sa deschida nici o firma pe numele lui. Si m-a gasit pe mine de fraiera.
La 5 ianuarie 2010 am deschis eu o intreprindere individuala la Suceava cu intermedieri casute lemn pe numele meu, pentru el. Corsicanul se afla in Corsica la acel moment. L-am anuntat ca am deschis intreprinderea special pentru el. Eu nu aveam si nu am nevoie de intreprinderea asta caci eu nu fac intermedieri casute lemn pentru nimeni. Sunt din Bucuresti si nu am nimic de-a face cu Suceava sau casutele de lemn. Deschisesem intreprinderea doar pentru ca el sa faca intermedierile din Romania in Corsica.
Cand i-am scris email si l-am anuntat ca tocmai am deschis intreprinderea, el mi-a raspuns ca nu mai face afacerea cu casutele si ca nu mai e nevoie de aceasta intreprindere.
Va dati seama ca m-am suparat foc, pentru ca eu nu aveam nevoie sa deschid o intreprindere care nu-mi folosea la nimic niciodata.
In 2010 a trebuit sa platesc 48 de lei, in 2011 am platit 54 de lei pentru veniturile pe care de fapt NU "le-am realizat'. Ce venituri am realizat? Nu am muncit nimic, nu am facut nimic cu intreprinderea aceasta. Si pentru 2012 ma vor obliga sa platesc alti bani pentru "venituri realizate". Ce venituri? Am aflat ca pana la 25 octombrie trebuia depusa declaratia de venit. EU NU am ce venituri sa declar. Ce declaratie de venit sa fac? Si pentru ce anume?
Ministerul Finantelor Publice Agentia Nationala de Administratie Fiscala mi-a trimis acasa o instiintare de amenintare numita notificare privind depunerea declaratiilor anuale de venit prin care mi se spune ca in 2011 am realizat venituri. Au verificat ei veniturile realizate de mine? Ce venituri am realizat? Eu nu am serviciu, am 55 de ani, 14 boli declarate, sunt vaduva , o amarata care traieste din mila matusii mele de 77 de ani si din mila cumnatei mele de 65 de ani. Am ajuns o epava, sunt o disperata a societatii acesteia care a saracit mii de oameni amarati.
Ce venituri am realizat eu? Nici unul. Cum au putut sa scrie ca am realizat venituri?
Si ma mai si ameninta pe deasupra, culmea!
Pentru ce ar trebui sa platesc eu amenda contraventionala? Care este motivul real? Vreau sa anulez definitiv aceasta intreprindere complet inutila pentru viata mea. Am scris la Suceava si mi-au spus ca trebuie sa platesc cateva milioane pentru a anula intreprinderea dar eu nu am nici un ban ca sa platesc pentru ceva ce nu am folosit niciodata.
Nu se poate anula ( radia ) automat?
Ce se poate face? Trebuie sa existe o solutie si pentru mine, ca sa scap de pacostea asta.
O alta intrebare daca stiti sau va puteti interesa pentru mine.
Nu am platit asigurarile de sanatate din 2010 caci nu am serviciu si nici bani ca sa le platesc.
Daca acum vreau sa platesc pe noiembrie 2012 asigurarile, casa de asigurari ma obliga sa platesc din urma?
Si de ce as plati din urma pentru ceva ce nu am consumat deloc?
Va multumesc si astept raspuns pe email.
Cu stima,
Suciu Adriana