avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... am 58 de ani si 4 luni si sotul meu este mort de 12 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

am 58 de ani si 4 luni si sotul meu este mort de 12 ani, la varsta de 48 de ani

Doresc sa stiu de ce nu pot obtine pensie de urmas dupa sot ( mi s-a spus ca a MURIT tanar, la serviciu ), eu nu am serviciu si de 12 ani statul nu mi-a acordat niciun avantaj material in urma mortii sotului meu. Voi primi vreodata bani sau voi muri si eu in mizerie pentru ca altii sa se lafaie in sume fabuloase. Indignarea mea nu are margini din cauza legilor strambe si subiective. Astept raspuns daca exista vreunul cu privire la pensia de urmas. Multumesc.
suciu.adriana@gmail.com
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:27, 26 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Din cele postate se intelege ca sunteti nascuta in iunie 1957.
Pentru a beneficia de pensie de urmas trebuie sa indeplinite urmatoarele conditii:
-Sotul sa aiba stagiu de cotizare.
-Durata casatoriei sa fie de minim 10 ani.
-Varsta d-vostra standard de pensionare 60 de ani si 9 luni(martie 2018).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca esti vaduva ai drept la pensie de urmas? Dorel Munteanu Dorel Munteanu Sant vaduva de 10 ani fara pensie de urnas fara nici un loc de munca fara nici un ajutor din partea statului.....chiar daca sotul meu are vechime cand a ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copoeru copoeru in urma decesului pensionarului sotia are dreptul la pensie de urmas? are vechime in munca 17ani ,varsta 56 si 6 copii.am vazut la tv ca se considera 2 ani pt ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas, procent de diminuare pensie anticipata partiala bucuresco bucuresco cand si cand pot opta pentru pensia sotului decedat?,el fiind cadru militar, iar eu sant inca in activitate avand 54ani si 32 ani de munca. (vezi toată discuția)