Dosar pe rol în CAF, pe legea 544/2001, care conține pe lângă solicitarea de ”a face” ( eliberarea documentelor solicitate prin petiția inițială ) și solicitarea către instanță de a analiza posibilitatea încadrării faptelor pârâtului pe ” abuz în serviciu” conform Codului penal.
Poate fi solicitată disjungerea dosarului de către reclamant ?
Când ?
Cum ?
Bună ziua ! Am primit o citație să ridic un plic într-un dosar cu nr. 333/VIII/1/2024..... Ce reprezintă acest mod de notare a dosarului ???? Nu am găsit nicăieri detalii despre astfel de înscriere a dosarului. Mulțumesc !
Deci, in conditiile in care in Codul muncii este specificat faptul ca durata unei fractii din concediul de odihna fractionat este de minim 10 zile ..... un salariat poate fi ... o zi la munca...o zi in concediu..... o zi la munca...o zi in concediu .... o zi la munca...o zi in concediu ..... ????
Buna ziua ! Sunt cadru didactic si in perioada 12-29.04.2021 mi s-a cerut, in data de 01.04.2021, modificarea cererii de concediu de odihna aferente anului 2021, completata in decembrie 2020, dupa cum urmeaza : Luni - activitate (ore la clasa a XII-a) ..... Marti - CO ..... Miercuri - Co ..... Joi - activitate (ore la clasa a XII-a) .... Vineri - CO.
Mentionez ca aceasta cerinta a venit de la Ministerul Educatiei prin Adresa nr. 1970 / 31.03.2021.
Intrebare : Este posibila o astfel de fractionare a CO ?
Nota: Daca este necesar si-mi trimiteti o adresa de mail va pot trimite continutul integral al adresei 1970 ( eu o am in format PDF scanata si nu poate fi reprodusa decat partial)
CONTINUT PARTIAL Adresa 1970/31.03.2021
Către,
INSPECTORATELE ŞCOLARE / INSPECTORATUL ŞCOLAR AL MUNICIPIULUI
BUCUREŞTI
În atenţia doamnei/domnului Inspector Şcolar General
L Având în vedere prevederile Ordinului ministrului educaţiei nr. 3558/2021 pentru
modificarea şi completarea OMEC nr. 3125/2020 privind structura anului şcolar 2020 — 2021,
publicat în Monitorul Oficial, Partea 1, nr. 319 din 30 martie 2021, precum şi cele ale OMECTS
nr. 5559/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnă
al personalului didactic din învăţământ, cu modificările ulterioare, la nivelul unităţilor de
învăţământ vor fi reprogramate concediile de odihnă ale cadrelor didactice pentru anul şcolar
2020-2021. La reprogramarea concediilor se vor lua în considerare următoarele aspecte:
1. cadrele didactice care au în încadrare clase a VIII-a, a XII-a zi şi a XIII-a seral şi/sau
frecvenţă redusă,în perioada 12 - 29 aprilie 2021, vor fi în activitate; la cerere, aceste cadre
didactice pot fi programate în concediu de odihnă doar în zilele în care nu desfăşoară
activităţi didactice la aceste clase;
2, cadrele didactice care nu au în încadrare clase a VIII-a, a XII-a zi şi a XIII-a seral şi
frecvenţă redusă vor fi programate în concediu de odihnă,în perioada 2 aprilie - 4 mai 2021;
3. cadrele didactice din învăţământul preşcolar vor fi programate în concediu de odihnă,în
perioada 2 aprilie - 4 mai 2021, în situaţia în care unităţile de învăţământ în care sunt
încadrate nu organizează activităţi educative cu copiii, cu prezență fizică, conform
punctului 5 al art. 2 din OMEC nr. 3125/2020 privind structura anului şcolar 2020 — 2021, cu
modificările şi completările ulterioare.
Buna ziua !
Fica mea a obtinut in 2018 o bursa de doctorat in SUA.
In ce conditii este aplicabila scutirea de plata taxelor si impozitelor in Romania, atata timp cat intre Romania si SUA este valabila inca din 1975 ( verificat la ANAF ) o Conventie de evitare a dublei impuneri. Mentionez faptul ca statul american New York, unde este doctoranda, a notificat-o ca trebuie sa plateasca impozit pe venit la ei deoarece nu au gasit-o cu domiciliul stabil in ultimii ani in Romania... Referitor la acest aspect pot dovedi ca am platit asigurarea de sanatate in Romania in perioada 2015-2018 pentru ca fica mea sa poata beneficia de Cardul european de sanatate, pe aceasta perioada ea fiind studenta in Germania.
Cum trebuie sa procedez pentru a o inregistra cu rezidenta fiscala in Romania, in cazul in care poate fi scutita de plata taxelor si impozitelor pe veniturile obtinute din bursa de doctorat?
Multumesc !
Bun. Am inteles ca totul depinde de tratatul / conventia dintre Romania si SUA privind evitarea dublei impuneri. Singura conventie gasita pe trei site-uri diferite este cea din link-urile atasate.
Va rog sa-mi spuneti DACA MAI ESTE IN VIGOARE sau unde /cum pot gasi aceasta conventie in vigoare la acest moment. Multumesc !
1. [ link extern ] /
2. [ link extern ]
Multumesc ! In urma " cercetarilor " facute am aflat ca in Romania - bursele doctorale nu sunt impozitate - , conform legislatiei inca in vigoare, dar inca imi este neclar daca fiica mea este obligata sa plateasca CAS si CASS in Romania, in conditiile in care in pachetul / bursa obtinuta in SUA si pentru care s-a semnat un contract pe 6 ani, intra si asigurarea de sanatate.
Buna ziua !
Fica mea a primit o bursa de studii de doctorat in U.S.A., avand o remuneratie considerata de statul roman ca venit impozabil !!!
Mentionez ca a absolvit facultatea in Germania, prin bursa acordata de o facultate tot din U.S.A.
1. Va rog sa-mi spuneti daca este obligata sa plateasca, in conformitate cu legislatia romaneasca actuala ( noul Cod Fiscal) , taxe si impozite in Romania sau le poate achita in statul in care primeste respectivele venituri, respectiv U.S.A .
Buna ziua!
Am semnat un contract de v/c pentru un auto sh de la o persoana fizica, dar deoarece nu avea certificatul fiscal nu i-am achitat suma convenita contractual, acest lucru urmand sa il fac dupa ce aduce acest certificat din localitatea lui de domiciliu. Precizez ca la mine au ramas CIV automobil si automobilul, fara chei *(deci nu pot utiliza automobilul).
Intre timp m-am razgandit si nu mai doresc achizitionarea respectivului automobil. In situatia in care proprietarul a facut pe certificatul de inmatriculare mentiunea > Instrainat catre.................<..........
Care este procedura anularii acestui contract?
Fiica mea a beneficiat de card european de sanatate pentru 6 luni, pentru studii in strainatate, care a expirat in data de 13.01.2016.
Aceasta fiind studenta in strainatate (fara implicarea statului roman) nu este acceptata la cursuri fara asigurare de sanatate.
Incepand cu data de 14.01.2016 in sistemul Casei de sanatate din Romania fata mea figureaza ca neasigurata si deci nu-si poate reinnoi cardul european.
Mi s-a recomandat sa procedez astfel (unele judete:O au oferit cardul european unor colegi ai fiicei mele dupa aceasta procedura) :
1. sa dea o declaratie ca nu are niciun venit
2. sa plateasca 5,5% pentru a fi asigurata in tara
3. sa ceara prelungirea valabilitatii cardului european cu inca 6 luni
In judetul meu nu este acceptata aceasta varianta...#-o...nu este aceeasi lege in toata tara asta???????
Va rog sa ma lamuriti si sa-mi oferiti o solutie.....pierde facultatea....si e pe banii mei nu ai statului...
DE CE UN STUDENT ROMAN IN....romaniaX-(....BENEFICIAZA DE ASIGURARE DE SANATATE FARA SA PLATEASCA NICIO CONTRIBUTIE, IAR STUDENTII ROMANI DIN STRAINATATE TREBUIE SA-SI PLATEASCA SINGURI ASIGURAREA?????