avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CARDUL EUROPEAN DE SANATATE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CARDUL EUROPEAN DE SANATATE

Fiica mea a beneficiat de card european de sanatate pentru 6 luni, pentru studii in strainatate, care a expirat in data de 13.01.2016.
Aceasta fiind studenta in strainatate (fara implicarea statului roman) nu este acceptata la cursuri fara asigurare de sanatate.
Incepand cu data de 14.01.2016 in sistemul Casei de sanatate din Romania fata mea figureaza ca neasigurata si deci nu-si poate reinnoi cardul european.
Mi s-a recomandat sa procedez astfel (unele judete:O au oferit cardul european unor colegi ai fiicei mele dupa aceasta procedura) :
1. sa dea o declaratie ca nu are niciun venit
2. sa plateasca 5,5% pentru a fi asigurata in tara
3. sa ceara prelungirea valabilitatii cardului european cu inca 6 luni
In judetul meu nu este acceptata aceasta varianta...#-o...nu este aceeasi lege in toata tara asta???????
Va rog sa ma lamuriti si sa-mi oferiti o solutie.....pierde facultatea....si e pe banii mei nu ai statului...
DE CE UN STUDENT ROMAN IN....romaniaX-(....BENEFICIAZA DE ASIGURARE DE SANATATE FARA SA PLATEASCA NICIO CONTRIBUTIE, IAR STUDENTII ROMANI DIN STRAINATATE TREBUIE SA-SI PLATEASCA SINGURI ASIGURAREA?????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 14 Ianuarie 2016
Luati legatura cu:
CNAS - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
[ link extern ]

sau

Ministerul Sanatatii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiulmeu urmeaza sa studieze in elvetia. ce asigurare de sanatate ... LoredanaTudorache LoredanaTudorache Fiulmeu urmeaza sa studieze in Elvetia. Ce asigurare de sanatate ma sfatuiti sa fac? Multumesc (vezi toată discuția)
Angajarea si cardul european de sanatate anetabercia anetabercia Buna ziua Fiica mea este studenta in Germania , are card european de sanatate , si in acest semestru are posibilitatea sa isi ia si o slujba pentru ... (vezi toată discuția)
Acordare card european de sanatate studentilor care invata in strainatate takanuva takanuva In CODUL FISCAL apar, ca si persoane care nu platesc CASS dar sunt asigurate in sistemul public, studentii pana la 26 ani care nu au venituri din munca; ... (vezi toată discuția)