avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate dreptatesiadevar

Activitate dreptatesiadevar

Buna ziua, este obligatoriu sa raspunzi la o cerere cu valoare redusa? ce sanctiuni sunt pentru parat daca nu raspunde si nu trimite in termen cererea? multumesc
Daca am CSU albastru ptr un punct de lucru si CSU galben ptr.sediu, ambele fiind in chirie , conf. legii 62/2020 , trebuie sa fac cerere la ANAF pentru scaderea chiriilor de doua ori?
Răspuns la discuția Taxa timbru
Stiti ce valoare are taxa de timbru , ptr plângere a fost 20 lei și 1 lei ptr c.grefa....dar pentru apel cat este?
Discuție Taxa timbru
Cat costa taxa de timbru pentru apel la o plângere contravențională, și dacă o pot plăti în altă localitate decât cea de domiciliu, multumesc!
Răspuns la discuția Suspendarea executarii silite
Multumesc. aveti dreptate este o nebuloasa si vis-a-vis de art 784, ICCJ a dat o decizie nr.11 din 2018 unde stabileste ca '' in interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art . 784 alin.(1) teza a doua Cod de procedura civila, suspendarea urmaririi silite prin poprire bancara inlatura obligatia tertului poprit de a indisponibiliza si incasarile, in contul debitorului poprit, ulterioare suspendarii'', Intrebarea mea este : Eu ca si administrator si tert poprit , in situatia data, de cine trebuie sa ''ascult'' , de executor care m a instiintat ca si pe perioada suspendarii executarii tot in contul deschis pentru acest dosar trebuie sa virez banii sau de debitorul poprit care este si poprietar al spatiului, care invoca decizia 11 din 2018 emisa de ICCJ.
Am calitatea de tert poprit ...debitorul SC...a solicitat o suspendare provizorie și a primit.o.....executorul îmi comunica prin instiintare oficiala ca sumele de bani pe care le datorez debitorului rămân în continuare,, în ființa,, chiar și pe perioada suspendări provizorie...debitorul SC îmi comunica ca nu are dreptate executorul....întrebarea mea este.....cine are DREPTATE?
cine ma poate ajuta? conf.art 20 din legea 145/2014 borderourile 14-4-13b de la producatori individuali, nu mai sunt valabile pentru produsele agricole, dar ramin valabile pentru alte produse sau subproduse(de origine animala).?
buna ziua, avem un depozit autorizat pentru piei de animale(bovina, ovina, cabalina,lina) pina acum achizitionam de la pers.fizice si producatori individuali pieile de animale in baza borderoului de achizitie, acum in baza legii 145/2014 art.20 se interzic borderourile de achizitie conf.anexa 2 din ord.3512/2008, dar conform legii 145/2015 atestatul de producator se elibereaza celor care detin mai mult de 2 capete vaci, 50 oi, cei care sacrifica pentru consumul propriu si vor sa valorifice produsele de origine animala(piei, lina) cum ii inregistram, in contabilitate, document? multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Vanzare teren si casa, tva
multumesc frumos.
o firma detine prin contract de vinzare - cumparare un teren si o casa,ambele pe acelasi cadastru si pe acelasi contract( o curte cu casa) cumparate de la o persoana fizica in 2006, firma vrea sa vinda acum si terenul si casa, la cumparare nu a platit TVA, acum ce trebuie facut....factura? firma e platitoare de TVA poate factura fara TVA? multumesc.