Buna ziua.
Angajatorul are dreptul sa-ti echivaleze zilele de sambata (platite cu 170%) cu zile libere, fara ca acesta sa mai fie obligat la plata sporului? Va rog sa precizati dispozitia legala.
Multumesc.
Buna ziua.
In cazul "Ofertei reale de plata si consemnatiunii", dupa ce debitorul a consemnat sultele la banca urmat de depunerea recipisei la biroul executorului judecatoresc, ce trebuie sa faca creditorul pentru a intra in posesia banilor consemnati de debitor?
Multumesc.
Buna ziua.
In situatia in care s-a dispus prin hotarare judecatoreasca sa achit o sulta catre 3 mostenitori coindivizari, dintre care unul e plecat din tara, care ar fi modalitatile de plata a acesteia?
Multumesc.
Buna ziua.
Sotul meu a imprumutat o anumita suma de bani de la o banca, suma pe care nu a mai restutuit-o.
In prezent a venit prin posta o somatie de executare silita si un proces verbal prin care se impune sechestru asupra autoturismului dobandit in timpul casatoriei dar care se afla pe numele sotului.
Va rog sa imi spuneti dat fiind cele mentionate daca executorul are dreptul sa sechestreze bunurile comune , in caz contrat va rog sa ma sfatuiti ce sa fac?
Multumesc frumos !
Buna ziua.
Parintii mei au concesionat 2 locuri de veci. In prezent ambii sunt decedati.
Am incercat sa achit taxa anuala pt cele doua locuri de veci, insa cei de la birou mi-au refuzat plata pe motiv ca nu sunt titular de contract si va trebui sa dezbat succesiunea.
Va rog sa-mi spuneti ce sa fac pentru a-mi fi acceptata plata. Din cate stiu, plata unei obligatii poate fi facuta de catre oricine, cu unele exceptii unde nu cred ca ma incadrez. De asemenea, iese din discutie o dezbatere a succesiunii numai pentru efectuarea unei plati care poate fi facuta si de un terţ dezinteresat pana la urma..
Multumesc anticipat.
Buna ziua. Am primit o poprire pe salariu pentru neplata contributiilor CAS pentru anul 2010.
As dori sa stiu daca dupa 8 ani nu opereaza prescriptia. Daca a intervenit prescriptia, care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez in vederea deblocarii contului ?
Va multumesc.
Am sa incerc sa fiu mai explicit : expertul desemnat evalueaza prejudiciul, instanta pronunta o hotarare prin care obliga parata la plata prejudiciului, eu obtin plata prin executare, dar surpriza, nu pot folosi banii pentru ca parata refuza in continuare sa remedieze cauza,...si "apa curge".
De aceea am cerut un sfat in determinarea temeiului legal care sa oblige parata si la anihilarea cauzei care a provocat prejudiciul si nu doar la despagubirea acestuia.
Ideea era alta....degeaba stabileste instanta un cuantum al prejudiciului pe care, sa zicem ca-l obtin in urma executarii, daca "parata" nu-si repara instalatia.