avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua.
Sotul meu a imprumutat o anumita suma de bani de la o banca, suma pe care nu a mai restutuit-o.
In prezent a venit prin posta o somatie de executare silita si un proces verbal prin care se impune sechestru asupra autoturismului dobandit in timpul casatoriei dar care se afla pe numele sotului.
Va rog sa imi spuneti dat fiind cele mentionate daca executorul are dreptul sa sechestreze bunurile comune , in caz contrat va rog sa ma sfatuiti ce sa fac?
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:07, 18 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, potrivit art. 353 Cpc, bunurile comune nu pot fi urmarite de creditorii personalei ai unuia dintre soti. Astfel autoturismul dobandit in timpul casatoriei, indiferent de imprejurarea ca doar unul dintre soti figureaza in titlul de proprietate ca proprietar, este bun comun, Acest aspect presupune ca in situatia in care banca creditoare este creditorul exclusiv al sortului (cu alte cuvinte daca creditul a fost contractat inaintea casatoriei), va trebui sa solicite prin instanta intai partajul bunurilor comune, inclusiv al autoturismului si ulterior sa execute partea care ii va reveni sotului in urma partajului. Pentru a va opune executarii bunului comun anterior partajului, trebuie sa formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de la data la care primiti/ati primit actul de executare asupra autoturismului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a face Lavinia Mustata Lavinia Mustata Buna seara, v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns: sunt intr-un proces de partaj pentru un bun achizitionat 100% de mine (un autovehicul). Am demonstrat in ... (vezi toată discuția)
Somatie de executare stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Am primit o somatie de executare de la un executor judecatoresc pentru un card de credit in val de 7000 lei pe care nu am mai avut posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Civil Inna6769 Inna6769 se poate institui sechestru judiciar pe un autoturism cumpărat împreuna cu soțul in timpul căsătoriei in conditiile in care suntem divortati,dar nu ... (vezi toată discuția)