avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de executare
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de executare

Buna ziua
Am primit o somatie de executare de la un executor judecatoresc pentru un card de credit in val de 7000 lei pe care nu am mai avut posibilitatea sa-l platesc de aproximativ 5-6 luni . La un paragraf imi spune sa prezint toate bunurile mobile si imobile inclusiv cele aflate in proprietare comuna pe cote parti sau in devalmasie. Sotia nu are nici o calitate in contractul semnat cu banca ( a fost un card de salariu cu descoperire ) in schimb detine un autoturism pe care la achizitionat in urma terminarii unui contract de leasing , contract ce a fost finantat de ea. Este posibil sa execute masina ? Cate cote parti am eu din masina? Cine stabileste valoarea masinii? Se poate opune cineva sa nu se vanda masina, in cazul in care se va ajunge la asa ceva?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: stefanitaorzan , utilizator 16:10, 14 Iunie 2013
Sotia nu este debitor, daca nu a semnat contractul de credit.Pentru a fi executate bunurile mobile, trebuie facut partaj.
Daca auto a fost cumparat in timpul casatoriei, e bun comun.


Valoarea masinii va fi stabilita de catre un evaluator.
Multumesc pentru raspuns.
Da, masina a fost cumparata in timpul casatoriei . Cine face partajul? Cum se procedeaza?
Avem cumparate in timpul casatoriei: masina , 1-2 televizoare, un dormitor. Nu inteleg cum se imparte masina , cat am eu din masina , pune sechestru pe ea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina in lizing tiktakko tiktakko Cer ajutorul ptr a stii daca in timpul casatoriei am cumparat o masina , cu imprumut la banca, acum in timpul divortului am dreptul sa o schimb sau sa o ... (vezi toată discuția)
Coplatitor mihaela495 mihaela495 O SC este titulara unui contract de leasing financiar. In contract este trecut coplatitor o terta persoana fizica din afara firmei. In situatia in care ... (vezi toată discuția)
Posibil partaj ContSters419284 ContSters419284 buna ziua, Ma poate sfatui cineva cu privire la o prblema de partaj? am divortat dar nu am facut partajul iar fosta sotie a vandut autovehiculul pe care l-am ... (vezi toată discuția)